
Plattpotatispaj med lufttorkad skinka
Finländsk lufttorkad skinka 80 g2h 15min (varav 45min aktiv)
8
Medel
Ingredienser
Garnering
- 1 pkt Snellman Finländsk lufttorkad skinka 80 g
- 100 g Ricotta-ost
- 30 g rucolasallad
- basilika
- ätbara blommor eller örter
- 1 schalottenlök
- 1 pkt Snellman Milano salami 100 g
- 750 g potatis
- 2 Färskost med soltårkad tomat (200 g)
- 1 schalottenlök, fint skurna
- 100 g parmesan ost
- 0.5 tsk chiliflingor
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
-
Tvätta potatisarna och koka dem i saltat vatten tills de är mjuka.
-
Smörj en springform (ø 24 cm). Lägg potatisarna i formen och platta till med ett glas. Pressa sedan potatisarna jämnt i botten och upp på kanterna av formen.
-
Förgrädda botten i varmluftsugn på 200 grader i 15 minuter.
-
Blanda ihop färskost, Milano-salami, schalottenlök, parmesan och chilifllarn. Krydda med salt och svartpeppar. Bred ut fyllning jämnt över den förgrillade potatisbottnen.
-
Grädda den fyllda pajen i ugn på 200 grader i 25–30 minuter, tills fyllningen stelnat och ytan fått fin färg.
-
Låt pajen svalna till rumstemperatur.
-
Blanda ricottaosten slät. Spritsa eller ös över ricottan på pajen som dekoration. Toppa med lufttorkad skinka, rucola, schalottenlöksringar, färska örter och ätbara blommor.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 175 g | |
---|---|---|
Energi | 701 kJ / 168 kcal | 1226 kJ / 294 kcal |
Fett | 11.1 g | 19.5 g |
- varav mättat fett | 6.6 g | 11.5 g |
Kolhydrat | 8.9 g | 15.6 g |
- varav sockerarter | 1.8 g | 3.2 g |
Protein | 8 g | 14 g |
Fiber | 0.8 g | 1.5 g |
Salt | 1.3 g | 2.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.