Hoppa till innehållet
Plattpotatispaj med lufttorkad skinka

Plattpotatispaj med lufttorkad skinka

Finländsk lufttorkad skinka 80 g

2h 15min (varav 45min aktiv)

8

Medel

Den här potatispajen är en underbar kombination av finländska råvaror och italienska smaker. Krossad nypotatis bildar ett rustikt fundament som får en vackert rostad yta i ugnen. Fyllningen bjuder på färskost, Milano-salami och parmesan, och som grädde på moset ännu ricotta, lufttorkad skinka och färska örter. Den här pajen blir till ett välkommet inslag på vårens och sommarens festbord. Snygg, smakrik och precis lagom annorlunda – pajen alla snackar om!

Ingredienser

Garnering
  • 1 pkt Snellman Milano salami 100 g
  • 750 g potatis
  • 2 Färskost med soltårkad tomat (200 g)
  • 1 schalottenlök, fint skurna
  • 100 g parmesan ost
  • 0.5 tsk chiliflingor
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Instruktioner

  1. Tvätta potatisarna och koka dem i saltat vatten tills de är mjuka.

  2. Smörj en springform (ø 24 cm). Lägg potatisarna i formen och platta till med ett glas. Pressa sedan potatisarna jämnt i botten och upp på kanterna av formen.

  3. Förgrädda botten i varmluftsugn på 200 grader i 15 minuter.

  4. Blanda ihop färskost, Milano-salami, schalottenlök, parmesan och chilifllarn. Krydda med salt och svartpeppar. Bred ut fyllning jämnt över den förgrillade potatisbottnen.

  5. Grädda den fyllda pajen i ugn på 200 grader i 25–30 minuter, tills fyllningen stelnat och ytan fått fin färg.

  6. Låt pajen svalna till rumstemperatur.

  7. Blanda ricottaosten slät. Spritsa eller ös över ricottan på pajen som dekoration. Toppa med lufttorkad skinka, rucola, schalottenlöksringar, färska örter och ätbara blommor.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 175 g
Energi 701 kJ / 168 kcal 1226 kJ / 294 kcal
Fett 11.1 g 19.5 g
- varav mättat fett 6.6 g 11.5 g
Kolhydrat 8.9 g 15.6 g
- varav sockerarter 1.8 g 3.2 g
Protein 8 g 14 g
Fiber 0.8 g 1.5 g
Salt 1.3 g 2.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Den här potatispajen är en underbar kombination av finländska råvaror och italienska smaker. Krossad nypotatis bildar ett rustikt fundament som får en vackert rostad yta i ugnen. Fyllningen bjuder på färskost, Milano-salami och parmesan, och som grädde på moset ännu ricotta, lufttorkad skinka och färska örter. Den här pajen blir till ett välkommet inslag på vårens och sommarens festbord. Snygg, smakrik och precis lagom annorlunda – pajen alla snackar om!

fixa receptet steg-för-steg

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan