 
        
                  Plattpotatispaj med lufttorkad skinka
Finländsk lufttorkad skinka 80 g2h 15min (varav 45min aktiv)
8
Medel
Ingredienser
Garnering
- 1 pkt Snellman Finländsk lufttorkad skinka 80 g
- 100 g Ricotta-ost
- 30 g rucolasallad
- basilika
- ätbara blommor eller örter
- 1 schalottenlök
- 1 pkt Snellman Milano salami 100 g
- 750 g potatis
- 2 Färskost med soltårkad tomat (200 g)
- 1 schalottenlök, fint skurna
- 100 g parmesan ost
- 0.5 tsk chiliflingor
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
- 
Tvätta potatisarna och koka dem i saltat vatten tills de är mjuka. 
- 
Smörj en springform (ø 24 cm). Lägg potatisarna i formen och platta till med ett glas. Pressa sedan potatisarna jämnt i botten och upp på kanterna av formen. 
- 
Förgrädda botten i varmluftsugn på 200 grader i 15 minuter. 
- 
Blanda ihop färskost, Milano-salami, schalottenlök, parmesan och chilifllarn. Krydda med salt och svartpeppar. Bred ut fyllning jämnt över den förgrillade potatisbottnen. 
- 
Grädda den fyllda pajen i ugn på 200 grader i 25–30 minuter, tills fyllningen stelnat och ytan fått fin färg. 
- 
Låt pajen svalna till rumstemperatur. 
- 
Blanda ricottaosten slät. Spritsa eller ös över ricottan på pajen som dekoration. Toppa med lufttorkad skinka, rucola, schalottenlöksringar, färska örter och ätbara blommor. 
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 175 g | |
|---|---|---|
| Energi | 701 kJ / 168 kcal | 1226 kJ / 294 kcal | 
| Fett | 11.1 g | 19.5 g | 
| - varav mättat fett | 6.6 g | 11.5 g | 
| Kolhydrat | 8.9 g | 15.6 g | 
| - varav sockerarter | 1.8 g | 3.2 g | 
| Protein | 8 g | 14 g | 
| Fiber | 0.8 g | 1.5 g | 
| Salt | 1.3 g | 2.3 g | 
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
 
           
           
          