Hoppa till innehållet
Dippkorg med lantgris och fransk potatis

Dippkorg med lantgris och fransk potatis

Snabba och krispiga filéskivor av lantgris 300 g

4

20min tillagningstid | 1h 10min total tid

Lätt

Barnens favorit, en korg med krispiga filébitar av lantgris och hemmagjord fransk potatis med dubbla dippalternativ fungerar alltid! Varva härligheten med lite grönsaksstickor och en läcker plockmåltid är klar!

Ingredienser

Ugnsbakad franska
  • 1 kg mjöliga potatis
  • 2 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 msk spritättika
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Chilidipp
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 vitlökslyftor
  • 1 msk chilikastiketta
  • 0.25 tsk salt
  • 0.25 tsk svartpeppar
Örtdipp
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0.5 dl färsk persilja, oregano och basilika, hackad
  • 1 msk citron saft
  • 0.25 tsk salt
  • 0.25 tsk svartpeppar
Dessutom
  • 2 morotter
  • 1 röd paprika
  • 0.5 gurka

Instruktioner

Skölj potatisen omsorgsfullt och skär till pinnar. Koka upp vatten, salt och ättika kastrull. Lägg i potatispinnarna och koka i 10 minuter. Häll av vattnet och torka potatisen på en kökshandduk. Lyft potatisen på en plåt med ugnsplåtspapper. Tillsätt olja, salt och svartpeppar och rör om. Stek din franska potatis i 225 grader i cirka 40 minuter, rör om med jämna mellanrum tills potatisen är färdig och fått färg.

Förbered chilidippen. Skala och riv ner vitlöksklyftan i yoghurten. Krydda med chilisås, salt och svartpeppar. Förbered örtdippen. Finhacka örterna och rör ner i yoghurten. Krydda med citronsaft, salt och svartpeppar.

Skala moroten. Avlägsna frön från paprikan och skär pinnar av samtliga grönsaker.

Värm upp en stekpanna med rejält med olja och en klick smör. Stek biffarna på medeltemperatur i ca. 2 minuter per sida tills ytan är vackert gyllenbrun. Lyft biffarna på en bit hushållspapper för att avlägsna överloppsfett.

Färdigställ din filékorg. Lyft över fransk potatis i serveringsfatet, skär strimlor av biffarna och placera på bädden av potatis. Servera tillsammans med dipp och grönsakspinnar.

Tips

Du kan också använda fryst fransk potatis till din porkbasket. Följ instruktionerna på förpackningen.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 500 g
Energi 485 kJ / 116 kcal 2424 kJ / 580 kcal
Fett 5.9 g 29.7 g
- varav mättat fett 1.8 g 8.8 g
Kolhydrat 11.4 g 57.2 g
- varav sockerarter 2.3 g 11.4 g
Protein 4 g 21 g
Fiber 1 g 5 g
Salt 1 g 4.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan