Siirry sisältöön
Rapea possukori

Rapea possukori

Maatiaispossun Nopeat ja rapeat fileeviipaleet 300 g

4

20min työaika | 1t 10min kokonaisaika

Helppo

Tämä leikkisä possukori pitää sisällään rapeita paneroituja possupaloja Maatiaispossun nopeista ja rapeista fileeviipaleista, kotitekoisia uunipaahdettuja ranskanperunoita ja kaksi herkullista dippiä. Kylkeen vielä värikkäitä vihannestikkuja ja herkkukattaus sormisyötävää on valmis!

Ainekset

Maalaisranskalaiset
  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 2 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
Chilidippi
  • 2 dl turkkilaista jogurttia (10%)
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 0.25 tl suolaa
  • 0.25 tl mustapippuria
Yrttidippi
  • 2 dl turkkilaista jogurttia (10%)
  • 0.5 dl hienonnettuja yrttejä (esim. basilika, oregano, persilja)
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 0.25 tl suolaa
  • 0.25 tl mustapippuria
Lisäksi
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 kpl punaista paprikaa
  • 0.5 kpl kurkkua

Ohje

Pese perunat huolella ja leikkaa ne tikuiksi. Kiehauta kattilassa vesi, suola ja etikka. Lisää perunat ja keitä 10 minuuttia. Valuta perunat siivilässä ja kuivaa ne keittiöliinan päällä. Nosta perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää öljy, suola ja mustapippuri. Pyörittele sekaisin. Paista ranskalaisia 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes ne ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä.

Valmista chilidippi. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi jogurtin joukkoon. Mausta chilikastikkeella, suolalla ja mustapippurilla. Valmista yrttidippi. Hienonna yrtit ja lisää jogurtin joukkoon. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.

Kuori porkkanat. Poista paprikasta siemenkota. Leikkaa kaikki kasvikset tikuiksi.

Kuumenna pannulla reilusti öljyä ja halutessasi nokare voita. Paista pihvejä keskilämmöllä noin 2 minuuttia / puoli, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Nosta pihvit talouspaperin päälle hetkeksi, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.

Kokoa possukori. Siirrä ranskalaiset tarjoiluastiaan. Leikkaa possun fileeviipaleet tikuiksi ja lisää perunoiden päälle. Tarjoa dippien ja vihannestikkuje kanssa.

Vinkkejä

Voit valmistaa possukorin myös pakasteranskalaisista. Katso valmistusohje pakkauksesta.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 500 g
Energia 485 kJ / 116 kcal 2424 kJ / 580 kcal
Rasva 5.9 g 29.7 g
- josta tyydyttynyttä 1.8 g 8.8 g
Hiilihydraatit 11.4 g 57.2 g
- josta sokereita 2.3 g 11.4 g
Proteiini 4 g 21 g
Ravintokuitu 1 g 5 g
Suola 1 g 4.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle