Potatis-äppelmos, glaserade morötter och stekt chorizo korv

Potatis-äppelmos, glaserade morötter och stekt provencale korv

Detta recept från Dreamer Achiever bloggen var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.

ps. Vi har ändrat receptet i takt med att vissa produkter försvunnit ur utbudet.

2

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman All Natural Chorizo
Potatis-äppelmos:
  • 140 g potatis
  • 140 g äpple
  • vatten
Glaserade morötter
  • 2 morötter
  • 0.5 msk smör
  • 0.5 msk honung
  • 0.25 vatten
  • salt, peppar
Lingonblandning:
  • 0.5 dl lingon
  • 1 msk vatten
  • 2 msk socker
  • en nypa vanilj

Potatis-äppelmos, glaserade morötter och stekt chorizo korv — Gör så här

  1. Potatis-äppelmos:
  2. Skala och hacka potatisen
  3. Tvätta och hacka äpplena
  4. Koka potatisen och äpplena i 20 minuter och mosa dem sedan.
  5. Glaserade morötter:
  6. Skala morötterna och skär dem till små kuber
  7. Värm upp vatten, smör, honung och kryddorna i en stekpanna
  8. Tillsätt morötterna och koka dem i 5 minuter på låg värme. Höj värmen och låt koka i 5 minuter så att de karamelliseras.
  9. Stekt korv:
  10. Halvera korvarna
  11. Stek dem i ca 5 minuter i en stekpanna och sväng dem med jämna mellanrum.
  12. Lingonsylt:
  13. Sätt alla ingredienser i en mikrovågsugnstålig skål
  14. Värm i mikrovågsugn i 1-2 minuter.
Korvar All Natural

”Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.”

Kim, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer