Potatis-äppelmos
Skala och hacka potatisen
Tvätta och hacka äpplena
Koka potatisen och äpplena i 20 minuter och mosa dem sedan.
Glaserade morötter
Skala morötterna och skär dem till små kuber
Värm upp vatten, smör, honung och kryddorna i en stekpanna
Tillsätt morötterna och koka dem i 5 minuter på låg värme. Höj värmen och låt koka i 5 minuter så att de karamelliseras.
Stekt korv
Halvera korvarna
Stek dem i ca 5 minuter i en stekpanna och sväng dem med jämna mellanrum.
Lingonblandning
Sätt alla ingredienser i en mikrovågsugnstålig skål
Värm i mikrovågsugn i 1-2 minuter.
Krispig grönkål
Skölj grönkålen och torka med papper. Ställ i en skål och fyll på med olja och salt och rör om. Placera kålen på en ugnsplåt med papper och stek ca. 7 minuter i 200 gradig ugn tills de blivit krispiga. Smula och strö krispig grönkål över de färdiga portionerna.