Potatis-äppelmos, glaserade morötter och stekt chorizo korv
2
1h total tid
Lätt
Ingredienser
Potatis-äppelmos, glaserade morötter och stekt chorizo korv
Potatis-äppelmos
- 140 g potatis
- 140 g äpple
- 1 vatten att koka
Glaserade morötter
- 2 morötter
- 0.5 msk smör
- 0.5 msk honung
- 0.25 dl vatten
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
Lingonblandning
- 0.5 dl lingon
- 1 msk vatten
- 2 msk socker
- 1 ripaus vaniljaa
Krispig bladkål
- 1 bladkål
- 1 msk olja
- 0.5 tsk salt
Instruktioner
Potatis-äppelmos
Skala och hacka potatisen
Tvätta och hacka äpplena
Koka potatisen och äpplena i 20 minuter och mosa dem sedan.
Glaserade morötter
Skala morötterna och skär dem till små kuber
Värm upp vatten, smör, honung och kryddorna i en stekpanna
Tillsätt morötterna och koka dem i 5 minuter på låg värme. Höj värmen och låt koka i 5 minuter så att de karamelliseras.
Stekt korv
Halvera korvarna
Stek dem i ca 5 minuter i en stekpanna och sväng dem med jämna mellanrum.
Lingonblandning
Sätt alla ingredienser i en mikrovågsugnstålig skål
Värm i mikrovågsugn i 1-2 minuter.
Krispig grönkål
Skölj grönkålen och torka med papper. Ställ i en skål och fyll på med olja och salt och rör om. Placera kålen på en ugnsplåt med papper och stek ca. 7 minuter i 200 gradig ugn tills de blivit krispiga. Smula och strö krispig grönkål över de färdiga portionerna.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 633 kJ / 152 kcal | 2531 kJ / 608 kcal |
Fett | 10.4 g | 41.4 g |
- varav mättat fett | 3.5 g | 13.8 g |
Kolhydrat | 9.7 g | 38.9 g |
- varav sockerarter | 7.3 g | 29.3 g |
Protein | 5 g | 20 g |
Fiber | 1.6 g | 6.2 g |
Salt | 1.2 g | 4.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.