Potatis-äppelmos, glaserade morötter och stekt chorizo korv
All Natural Chorizo grillkorv 230 g1h
2
Lätt
Ingredienser
Potatis-äppelmos, glaserade morötter och stekt chorizo korv
Potatis-äppelmos
- 140 g potatis
- 140 g äpple
- 1 vatten att koka
Glaserade morötter
- 2 morötter
- 0.5 msk smör
- 0.5 msk honung
- 0.25 dl vatten
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
Lingonblandning
- 0.5 dl lingon
- 1 msk vatten
- 2 msk socker
- 1 ripaus vaniljaa
Krispig bladkål
- 1 bladkål
- 1 msk olja
- 0.5 tsk salt
Instruktioner
Potatis-äppelmos
- Skala och hacka potatisen
- Tvätta och hacka äpplena
- Koka potatisen och äpplena i 20 minuter och mosa dem sedan.
Glaserade morötter
- Skala morötterna och skär dem till små kuber
- Värm upp vatten, smör, honung och kryddorna i en stekpanna
- Tillsätt morötterna och koka dem i 5 minuter på låg värme. Höj värmen och låt koka i 5 minuter så att de karamelliseras.
Stekt korv
- Halvera korvarna
- Stek dem i ca 5 minuter i en stekpanna och sväng dem med jämna mellanrum.
Lingonblandning
- Sätt alla ingredienser i en mikrovågsugnstålig skål
- Värm i mikrovågsugn i 1-2 minuter.
Krispig grönkål
- Skölj grönkålen och torka med papper. Ställ i en skål och fyll på med olja och salt och rör om. Placera kålen på en ugnsplåt med papper och stek ca. 7 minuter i 200 gradig ugn tills de blivit krispiga. Smula och strö krispig grönkål över de färdiga portionerna.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 400 g | |
|---|---|---|
| Energi | 633 kJ / 152 kcal | 2531 kJ / 608 kcal |
| Fett | 10.4 g | 41.4 g |
| - varav mättat fett | 3.5 g | 13.8 g |
| Kolhydrat | 9.7 g | 38.9 g |
| - varav sockerarter | 7.3 g | 29.3 g |
| Protein | 5 g | 20 g |
| Fiber | 1.6 g | 6.2 g |
| Salt | 1.2 g | 4.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
