Rödvinsmarinad
5min
1
Lätt
En god marinad till kött med rödvin.
Ingredienser
Rödvinsmarinad
- 1 dl rött vin
- 1 dl olja
- 2 vitlökslyftor, pressad
- 3 msk tomatpuré
- 3 msk honung
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
Instruktioner
Blanda ingredienserna och låt köttet marineras i flera timmar, gärna över natten.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 1546 kJ / 373 kcal | 4637 kJ / 1120 kcal |
Fett | 33.4 g | 100.2 g |
- varav mättat fett | 2.2 g | 6.6 g |
Kolhydrat | 18 g | 54 g |
- varav sockerarter | 17.4 g | 52.3 g |
Protein | 1 g | 3 g |
Fiber | 0.3 g | 0.9 g |
Salt | 0.4 g | 1.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.