Ribs
3
30min tillagningstid + 4h total tid
Medel
Ingredienser
Marinad åt ribs
- 1 rödlök
- 0.5 dl farinsocker
- 1 msk tomatpuré
- 1 vitlökslyftor
- 1 bit färsk ingefära
- 0.5 dl appelsinjuice
- 1 msk rödvinsvinäger
- 0.5 msk dijon- senap
- 0.5 msk worcestershiresås
- 2 dl tomatkross
Instruktioner
Marinad
Skala och finhacka löken, vitlöken och ingefäran. Sautera blandningen i olja en stund och tillsätt sen farinsocker. Låt lökblandningen få puttra sig söt i cirka 5 minuter och blanda sen i tomatpurén. Fortsätt småkoka i några minuter till.
Lägg i resterande ingredienser och rör om med jämna mellanrum medan du småkokar i 10 minuter.
Använd stavmixer för att jämna ut såsen och förvara sen kallt.
Ribs
Tag köttet i rumstemperatur en halv timme innan tillredning. Placera köttet i en ugnsform med köttsidan uppåt. Strö salt på ytan och bred ut marinaden.
Täck formen med folie och stek ribsen i en 140-gradig ugn i cirka 3–4 timmar.
Avlägsna folien och höj tempen till 200 grader och fortsätt ösa på i cirka 30 minuter. Du kan också grilla en vacker yta åt dina ribs. Använd i så fall den sås som blir kvar i formen som grillsås för köttet. Smeta in köket med marinad under grillandet.
Dina ribs är klara när köttet faller av benen lätt. Skär upp och portionera ribsköttet.
Tips
Hinner du inte marinera själv? Då kan våra grillkryddade , spare ribs av lantgris vara lösningen.
Kolla vårt tips för grillade ribs och , bacon-broccoli sallad!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 1230 kJ / 295 kcal | 2461 kJ / 589 kcal |
Fett | 16.9 g | 33.8 g |
- varav mättat fett | 5.9 g | 11.9 g |
Kolhydrat | 10.4 g | 20.7 g |
- varav sockerarter | 9.5 g | 19 g |
Protein | 25 g | 50 g |
Fiber | 0.8 g | 1.6 g |
Salt | 0.3 g | 0.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.