Riktiga köttbullar med svampsås på mörkt öl och grädde
4
30min tillagningstid + 30min total tid
Lätt
Ingredienser
Riktiga köttbullar med svampsås på mörkt öl och grädde
- 200 g skogens svampar enligt eget tycke och smak
- 1 lök
- 2 vitlökslyftor
- 1 msk olja
- 2 dl mörkt öl
- 2 dl grädde
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 pkt Snellman Riktiga köttbullar 300 g
Dessutom
- potatismos eller kokt potatis
Instruktioner
Rengör och finhacka svampen, gör samma sak med löken och vitlöken. Sätt svampen i en torr panna och stek på medeltemperatur tills vätskan dunstat.
Tillsätt olja, lök och vitlök. Sautera i några minuter. Fyll på med öl och låt koka upp, avrunda med grädde, kryddor och salt.
Stek köttbullarna på en annan stekpanna i en stänk olja i några minuter. När temperatur och färg börjar stämma häller du köttbullarna i svampsåsen.
Koka upp ytterligare en sista gång och servera den härligt gräddiga såsen med potatismos eller kokt potatis.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 1056 kJ / 255 kcal | 2111 kJ / 510 kcal |
Fett | 21.9 g | 43.8 g |
- varav mättat fett | 10.2 g | 20.5 g |
Kolhydrat | 6.6 g | 13.3 g |
- varav sockerarter | 4.5 g | 9.1 g |
Protein | 7 g | 14 g |
Fiber | 1.1 g | 2.2 g |
Salt | 1 g | 2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.