Risgrynsgröt
1h (varav 15min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
Risgrynsgröt
- 3 dl vatten
- 1.5 dl grötris
- 8 dl helmjölk
- 1 tsk salt
- 1 mande
Instruktioner
Koka riset i 3 dl vatten, använd gärna en teflonkastrull eller en tjockbottnad kastrull. Koka tills vattnet har dunstat. Tillsätt mjölk.
Låt sjuda på svag värme i ca 15 min, rör om hela tiden så att inte gröten bränner vid. Täck kastrullen med ett lock och lyft av plattan.
Låt badda i 45 minuter, tillsätt salt och mandeln. Rör om och värm upp gröten före servering. Servera med plommonsoppa eller mjölk med kanel och socker.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 407 kJ / 97 kcal | 1018 kJ / 242 kcal |
Fett | 3.1 g | 7.7 g |
- varav mättat fett | 1.8 g | 4.4 g |
Kolhydrat | 13.5 g | 33.8 g |
- varav sockerarter | 3.9 g | 9.8 g |
Protein | 3 g | 8 g |
Fiber | 0.3 g | 0.9 g |
Salt | 0.7 g | 1.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.