Hoppa till innehållet
Risgrynsgröt

Risgrynsgröt

1h (varav 15min aktiv)

4

Lätt

Sammetslen gröt med mandel, så gott! Herr Snellmans recept, varsågod!

Ingredienser

Risgrynsgröt
  • 3 dl vatten
  • 1.5 dl grötris
  • 8 dl helmjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 mande

Instruktioner

Koka riset i 3 dl vatten, använd gärna en teflonkastrull eller en tjockbottnad kastrull. Koka tills vattnet har dunstat. Tillsätt mjölk.
Låt sjuda på svag värme i ca 15 min, rör om hela tiden så att inte gröten bränner vid. Täck kastrullen med ett lock och lyft av plattan.
Låt badda i 45 minuter, tillsätt salt och mandeln. Rör om och värm upp gröten före servering. Servera med plommonsoppa eller mjölk med kanel och socker.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 250 g
Energi 407 kJ / 97 kcal 1018 kJ / 242 kcal
Fett 3.1 g 7.7 g
- varav mättat fett 1.8 g 4.4 g
Kolhydrat 13.5 g 33.8 g
- varav sockerarter 3.9 g 9.8 g
Protein 3 g 8 g
Fiber 0.3 g 0.9 g
Salt 0.7 g 1.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan