Rökiga skinkportioner
4
10min tillagningstid + 40min total tid
Lätt
Här har vi en uppdaterad version av de baconlindade äggen. I dessa rökiga skinkportioner används Superior rökt skinka i stället för bacon. Till Superior används inget krossat kött, skinkan skärs från hela stekar. En exceptionellt lång mognadstid gör Superior skinkan enastående saftig och mör. Det går bra att variera på receptet genom att lägga till blåmögelost eller dina favoritörter.
Ingredienser
Pikkusuolaista: Kinkkukupit
- 140 g Snellman Superior rökt skinka 180 g
- 4 ägg
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk havssalt flingor
- 2 msk strimlad färsk persilja
Instruktioner
Lägg skinkskivorna i små portionskoppar och häll i äggen. Smaksätt med salt och peppar.
Tillred i 20-30 minuter på 180°C, tills äggvitan har stelnat. Strö över hackad bladpersilja och njut som morgonmål!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 90 g | |
---|---|---|
Energi | 527 kJ / 126 kcal | 475 kJ / 113 kcal |
Fett | 6.9 g | 6.2 g |
- varav mättat fett | 2 g | 1.8 g |
Kolhydrat | 0.4 g | 0.4 g |
- varav sockerarter | 0.2 g | 0.2 g |
Protein | 16 g | 15 g |
Fiber | 0.2 g | 0.2 g |
Salt | 1.2 g | 1.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.