Rosetter av skinka och sparris
6
30min total tid
Lätt
Ingredienser
Rosetter av skinka och sparris
- 2 pkt Snellman Tunn tunn extramör palvad skinka 270 g
- 2 ägg
- 60 g Färskost
- 60 g fetaost
- 2 sparris
- 1 msk olivolja
- 1 svartpeppar från kvarn
- 0.25 dl färska örter, hackade
- 1 ask björnbär
- 1 tsk vatten
- 0.5 tsk salt
- 1 en nypa socker
- 0.5 dl ätbara blommor eller örter
Instruktioner
Koka ägg i åtta minuter. Låt svalna, skala och smula. Blanda ihop färskosten och finhackad fetaost.
Skölj sparrisen och skär av roten. Gör långa strimlor av sparrisen med hjälp av osthyvel.
Sätt strimlorna i en låg stekpanna, lägg i lite vatten, salt och socker och koka upp. Låt svalna av, om möjligt, häll strimlorna på is direkt efter att blandningen kokat.
Ta en tallrik och vik ihop rosetter av skinkskivorna på tallriken. Sätt en klick ostblandning i mitten av skinkrosetten och strö färska örter överst.
Slingra ner sparrisstrimlorna runt rosetten, strö ut äggsmulor och dekorera med björnbär och ätbara blommor. Titta noga på bilden om instruktionerna känns lite flummiga.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 140 g | |
---|---|---|
Energi | 671 kJ / 161 kcal | 939 kJ / 225 kcal |
Fett | 9 g | 12.6 g |
- varav mättat fett | 3.7 g | 5.2 g |
Kolhydrat | 2.5 g | 3.5 g |
- varav sockerarter | 0.9 g | 1.2 g |
Protein | 17 g | 23 g |
Fiber | 0.8 g | 1.1 g |
Salt | 1.9 g | 2.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.