
Rosetter av skinka och sparris
Tunn tunn extramör palvad skinka 270 g30min
6
Lätt
Ingredienser
Rosetter av skinka och sparris
- 2 pkt Snellman Tunn tunn extramör palvad skinka 270 g
- 2 ägg
- 60 g Färskost
- 60 g fetaost
- 2 sparris
- 1 msk olivolja
- 1 svartpeppar från kvarn
- 0.25 dl färska örter, hackade
- 1 ask björnbär
- 1 tsk vatten
- 0.5 tsk salt
- 1 en nypa socker
- 0.5 dl ätbara blommor eller örter
Instruktioner
-
Koka ägg i åtta minuter. Låt svalna, skala och smula. Blanda ihop färskosten och finhackad fetaost.
-
Skölj sparrisen och skär av roten. Gör långa strimlor av sparrisen med hjälp av osthyvel.
-
Sätt strimlorna i en låg stekpanna, lägg i lite vatten, salt och socker och koka upp. Låt svalna av, om möjligt, häll strimlorna på is direkt efter att blandningen kokat.
-
Ta en tallrik och vik ihop rosetter av skinkskivorna på tallriken. Sätt en klick ostblandning i mitten av skinkrosetten och strö färska örter överst.
-
Slingra ner sparrisstrimlorna runt rosetten, strö ut äggsmulor och dekorera med björnbär och ätbara blommor. Titta noga på bilden om instruktionerna känns lite flummiga.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 140 g | |
---|---|---|
Energi | 671 kJ / 161 kcal | 939 kJ / 225 kcal |
Fett | 9 g | 12.6 g |
- varav mättat fett | 3.7 g | 5.2 g |
Kolhydrat | 2.5 g | 3.5 g |
- varav sockerarter | 0.9 g | 1.2 g |
Protein | 17 g | 23 g |
Fiber | 0.8 g | 1.1 g |
Salt | 1.9 g | 2.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.