Hoppa till innehållet
Borsjtj med knackkorv

Borsjtj med knackkorv

Riktig skinnfri knackkorv 560 g

6

2h 40min tillagningstid + 2h 40min total tid

Lätt

Ku ite tekee -bloggens borsjtjsoppa överraskar med sin smaklighet. Om dina sista minnen av denna klassiska rätt härstammar från skoltiden är det defintivt dags att ge borsjtjsoppan en ny chans.

Ingredienser

Rödbetssoppa med knackkorv
  • 1 pkt Snellman Riktig skinnfri knackkorv 560 g
  • 4 msk smör
  • 1 litet kålhuvud
  • 2 lök
  • 2 morötter
  • 150 g rotselleri
  • 4 rödbeta
  • 2 vitlökslyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
Till servering
  • 100 g smetana

Instruktioner

Strimla kålen och de övriga grönsakerna. Hacka löken och vitlöken. Sautera grönsakerna i små partier så att de mjuknar. Välj en stor kastrull och smält smöret, tillsätt tomatpuré, sautera en stund och häll i grönsakerna.
Tillsätt timjam, lagerblad, ettika, lite salt och peppar samt tillräckligt med vätska så att grönsakerna täcks. Småkoka i 90 minuter, plocka bort timjam och lagerblad och tillsätt den skivade knackkorven.
Låt koka ännu i 30 minuter och smaka av. Servera med smetana.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 480 g
Energi 464 kJ / 112 kcal 2227 kJ / 537 kcal
Fett 8.7 g 41.6 g
- varav mättat fett 4.1 g 19.8 g
Kolhydrat 4 g 19.2 g
- varav sockerarter 3.6 g 17.4 g
Protein 4 g 18 g
Fiber 1.4 g 6.8 g
Salt 1.1 g 5.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan