Borsjtj med knackkorv
6
2h 40min tillagningstid + 2h 40min total tid
Lätt
Ingredienser
Rödbetssoppa med knackkorv
- 1 pkt Snellman Riktig skinnfri knackkorv 560 g
- 4 msk smör
- 1 litet kålhuvud
- 2 lök
- 2 morötter
- 150 g rotselleri
- 4 rödbeta
- 2 vitlökslyftor
- 2 msk tomatpuré
- 1 l grönsaksbuljong
- 2 kvistar färsk timjan
- 2 lagerblad
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 dl vitvinsvinäger
Till servering
- 100 g smetana
Instruktioner
Strimla kålen och de övriga grönsakerna. Hacka löken och vitlöken. Sautera grönsakerna i små partier så att de mjuknar. Välj en stor kastrull och smält smöret, tillsätt tomatpuré, sautera en stund och häll i grönsakerna.
Tillsätt timjam, lagerblad, ettika, lite salt och peppar samt tillräckligt med vätska så att grönsakerna täcks. Småkoka i 90 minuter, plocka bort timjam och lagerblad och tillsätt den skivade knackkorven.
Låt koka ännu i 30 minuter och smaka av. Servera med smetana.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 480 g | |
---|---|---|
Energi | 464 kJ / 112 kcal | 2227 kJ / 537 kcal |
Fett | 8.7 g | 41.6 g |
- varav mättat fett | 4.1 g | 19.8 g |
Kolhydrat | 4 g | 19.2 g |
- varav sockerarter | 3.6 g | 17.4 g |
Protein | 4 g | 18 g |
Fiber | 1.4 g | 6.8 g |
Salt | 1.1 g | 5.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.