
Borsjtj med knackkorv
Riktig skinnfri knackkorv 560 g2h 40min
6
Lätt
Ku ite tekee -bloggens borsjtjsoppa överraskar med sin smaklighet. Om dina sista minnen av denna klassiska rätt härstammar från skoltiden är det defintivt dags att ge borsjtjsoppan en ny chans.
Ingredienser
Rödbetssoppa med knackkorv
- 1 pkt Snellman Riktig skinnfri knackkorv 560 g
- 4 msk smör
- 1 litet kålhuvud
- 2 lök
- 2 morötter
- 150 g rotselleri
- 4 rödbeta
- 2 vitlökslyftor
- 2 msk tomatpuré
- 1 l grönsaksbuljong
- 2 kvistar färsk timjan
- 2 lagerblad
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 dl vitvinsvinäger
Till servering
- 100 g smetana
Instruktioner
- Strimla kålen och de övriga grönsakerna. Hacka löken och vitlöken. Sautera grönsakerna i små partier så att de mjuknar. Välj en stor kastrull och smält smöret, tillsätt tomatpuré, sautera en stund och häll i grönsakerna.
- Tillsätt timjam, lagerblad, ettika, lite salt och peppar samt tillräckligt med vätska så att grönsakerna täcks. Småkoka i 90 minuter, plocka bort timjam och lagerblad och tillsätt den skivade knackkorven.
- Låt koka ännu i 30 minuter och smaka av. Servera med smetana.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 480 g | |
---|---|---|
Energi | 464 kJ / 112 kcal | 2227 kJ / 537 kcal |
Fett | 8.7 g | 41.6 g |
- varav mättat fett | 4.1 g | 19.8 g |
Kolhydrat | 4 g | 19.2 g |
- varav sockerarter | 3.6 g | 17.4 g |
Protein | 4 g | 18 g |
Fiber | 1.4 g | 6.8 g |
Salt | 1.1 g | 5.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Ku ite tekee -bloggens borsjtjsoppa överraskar med sin smaklighet. Om dina sista minnen av denna klassiska rätt härstammar från skoltiden är det defintivt dags att ge borsjtjsoppan en ny chans.