Hoppa till innehållet
Salami-mozzarella-pastasallad

Salami-mozzarella-pastasallad

Inhemsk medvurst med vitlök 200 g

1h

4

Lätt

Smarrigt som salami. Mumsigt som mozzarella. Supergott som i sallad.

Ingredienser

Salami-mozzarella-pastasallad
  • 1 pkt Snellman Inhemsk medvurst med vitlök 200 g
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 dl färsk oregano
  • 1 dl färsk timjan
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl äppelvinäger
  • 1 några nypor salt
  • 1 en nypa socker
  • 250 g pennepasta
  • 100 g mozzarella ost (á 125 g)
  • 1 rödlök
  • 1 zucchini
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika

Instruktioner

Koka pastan enligt anvisningarna. Skär zucchini i tunna strimlor. Skär paprika och medvurst i tärningar. Finhacka örterna. Skär rödlöken i klyftor.
Smula sönder mozzarellan i mindre bitar. Blanda olivolja, äppelvinäger, svartpeppar och salt. Skölj pastan i rinnande kallt vatten. Rör ned grönsaker, medvurst, örter, mozzarella och dressing i pastan.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 470 g
Energi 853 kJ / 205 kcal 4010 kJ / 965 kcal
Fett 14.9 g 69.9 g
- varav mättat fett 3.7 g 17.4 g
Kolhydrat 11 g 51.8 g
- varav sockerarter 2.3 g 10.7 g
Protein 6 g 26 g
Fiber 2 g 9.3 g
Salt 0.5 g 2.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan