Salami-mozzarella-pastasallad
1h
4
Lätt
Smarrigt som salami. Mumsigt som mozzarella. Supergott som i sallad.
Ingredienser
Salami-mozzarella-pastasallad
- 1 pkt Snellman Inhemsk medvurst med vitlök 200 g
- 1 dl färsk basilika
- 1 dl färsk oregano
- 1 dl färsk timjan
- 2 dl olivolja
- 1 dl äppelvinäger
- 1 några nypor salt
- 1 en nypa socker
- 250 g pennepasta
- 100 g mozzarella ost (á 125 g)
- 1 rödlök
- 1 zucchini
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
Instruktioner
Koka pastan enligt anvisningarna. Skär zucchini i tunna strimlor. Skär paprika och medvurst i tärningar. Finhacka örterna. Skär rödlöken i klyftor.
Smula sönder mozzarellan i mindre bitar. Blanda olivolja, äppelvinäger, svartpeppar och salt. Skölj pastan i rinnande kallt vatten. Rör ned grönsaker, medvurst, örter, mozzarella och dressing i pastan.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 470 g | |
---|---|---|
Energi | 853 kJ / 205 kcal | 4010 kJ / 965 kcal |
Fett | 14.9 g | 69.9 g |
- varav mättat fett | 3.7 g | 17.4 g |
Kolhydrat | 11 g | 51.8 g |
- varav sockerarter | 2.3 g | 10.7 g |
Protein | 6 g | 26 g |
Fiber | 2 g | 9.3 g |
Salt | 0.5 g | 2.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.