Salami-mozzarella-pastasallad

Salami-mozzarella pastasalaatti

Smarrigt som salami. Mumsigt som mozzarella. Supergott som i sallad.

4 60 min

Ingredienser

  • 250 g pennepasta
  • 100 g mozzarella
  • 1 rödlök
  • 0.5 zucchini
  • 0.5 gul paprika
  • 0.5 röd paprika
  • 100 g Herr Snellmans Pepparmedvurst
  • 0.333333 dl färsk basilika
  • 0.333333 dl färsk oregano
  • 0.333333 dl färsk timjan
  • 2 dl olivolja
  • 0.5 dl äppelvinäger
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa socker

Salami-mozzarella-pastasallad — Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna. Skär zucchini i tunna strimlor. Skär paprika och medvurst i tärningar. Finhacka örterna. Skär rödlöken i klyftor. Smula sönder mozzarellan i mindre bitar. Blanda olivolja, äppelvinäger, svartpeppar och salt. Skölj pastan i rinnande kallt vatten. Rör ned grönsaker, medvurst, örter, mozzarella och dressing i pastan.
Snellman-Tuotekehittaja_Ove

”Tillverkningen av medwurst inleddes här i Jakobstad redan på 50-talet, det är alltså frågan om en lång tradition. Det krävs fortfarande ett noggrant handarbete för att få till den rätta smaken och konsistensen. I våra medwurstar finns inget hästkött, endast finländsk nöt och gris. Till rökningen använder vi spån av al och björk och den långa mognadslagringen fulländar smaken i medwurstarna.”

Ove, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer