Salami-mozzarella pastasalaatti

Salami-mozzarella pastasalaatti

Valkosipulista meetvurstia sekä mehukasta mozzarellaa on yhtä kuin superhyvä pastasalaatti. Tämä salaatti on loistava annos, kun mielesi tekee jotain suolaista ja täyttävää. Kokeile ruokaisan salaatin seuraksi myös herkullista leipää. Maistuva lounassalaatti, ole hyvä!

4 60 min

Ainekset

  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 1 dl tuoretta oreganoa
  • 1 dl tuoretta timjamia
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 1 ripaus ripaus suolaa
  • 1 ripaus ripaus sokeria
  • 250 g pennepastaa
  • 100 g mozzarellaa
  • 1 punasipuli
  • 1 kesäkurpitsaa
  • 1 keltaista paprikaa
  • 1 punaista paprikaa
  • 100 g Herra Snellmanin Valkosipulimeetvurstia

Salami-mozzarella pastasalaatti — Ohje

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
  2. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi paprikat ja meetvursti. Hienonna yrtit pieneksi silpuksi. Leikkaa punasipuli lohkoiksi. Murustele mozzarella pienemmiksi paloiksi
  3. Sekoita oliiviöljy, omenaviinietikka, mustapippuri ja suola keskenään
  4. Huuhtele keitetty pasta kylmällä vedellä. Sekoita pastan joukkoon vihannekset, salami, yrtit, mozzarella ja kastike.
Snellman-Tuotekehittaja_Tore

“Meetvurstin valmistus täällä Pietarsaaressa aloitettiin jo 50-luvulla, joten kyllä tässä alkaa melkoisen pitkät perinteet olla. Tarkkaa käsityötähän tämä edelleen on, jotta saadaan maku kohdalleen ja rakenteesta tulee sopivan tasaista. Meidän meetvursteissa ei ole hevosenlihaa, vaan suomalaista nautaa ja possua. Savustukseen käytetään leppä- ja koivulastuja ja pitkä jälkikypsytys viimeistelee meetvurstin maun.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit