Salt pannkaka
Inhemsk palvad skinka 400 g45min
8
Lätt
Herr Snellman älskar kreativ matlagning. Har du testat chark i pannkaka? Osten och skinkan gör det här till en perfekt kvällsbit. Den tar inte länge att tillreda och smakar garanterat gott med en kall dryck till.
Ingredienser
Degen
- 4 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 7 dl mjölk
- 2 tsk olja
- 1 tsk salt
- 1 en nypa socker
Fyllning
- 1 pkt Snellman Inhemsk palvad skinka 400 g
- 1 dl emmental ost, riven
- 100 g körsbärstomat
Instruktioner
- Vispa ihop smeten.
- Strimla charken och strö den tillsammans med osten och tomaterna i långpanna klädd med bakplåtspapper.
- Häll på smeten och grädda i 200 graders ugn 30–40 min tills ytan är vackert brun och bottnen genomgräddad.
- Skär i små bitar och servera.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 180 g | |
|---|---|---|
| Energi | 738 kJ / 176 kcal | 1329 kJ / 316 kcal |
| Fett | 6 g | 10.9 g |
| - varav mättat fett | 2.6 g | 4.6 g |
| Kolhydrat | 16.6 g | 29.9 g |
| - varav sockerarter | 3.1 g | 5.5 g |
| Protein | 13 g | 24 g |
| Fiber | 0.8 g | 1.4 g |
| Salt | 1.2 g | 2.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Herr Snellman älskar kreativ matlagning. Har du testat chark i pannkaka? Osten och skinkan gör det här till en perfekt kvällsbit. Den tar inte länge att tillreda och smakar garanterat gott med en kall dryck till.