Hoppa till innehållet
Salt pannkaka

Salt pannkaka

Inhemsk palvad skinka 400 g

8

45min total tid

Lätt

Herr Snellman älskar kreativ matlagning. Har du testat chark i pannkaka? Osten och skinkan gör det här till en perfekt kvällsbit. Den tar inte länge att tillreda och smakar garanterat gott med en kall dryck till.

Ingredienser

Degen
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 en nypa socker
Fyllning

Instruktioner

Vispa ihop smeten.
Strimla charken och strö den tillsammans med osten och tomaterna i långpanna klädd med bakplåtspapper.
Häll på smeten och grädda i 200 graders ugn 30–40 min tills ytan är vackert brun och bottnen genomgräddad.
Skär i små bitar och servera.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 180 g
Energi 714 kJ / 170 kcal 1285 kJ / 306 kcal
Fett 5.8 g 10.5 g
- varav mättat fett 2.4 g 4.4 g
Kolhydrat 15.9 g 28.6 g
- varav sockerarter 2.4 g 4.3 g
Protein 13 g 23 g
Fiber 0.8 g 1.4 g
Salt 1.1 g 2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan