Salta våfflor med pulled pork
35min (varav 25min aktiv)
3
Medel
Ingredienser
Deg
- 1 ägg
- 3 dl lättmjölk
- 2.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 0.5 dl margarin
- 0.3 tsk salt
Goma-dressing
- 0.5 dl sesamfrön
- 1 dl majonnäs
- 1 msk sojasås
- 1 msk risvinäger
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk socker
Sallad
- 1 apelsin
- 1 avocado
- 1 röd chili,mild
- 2 vårlöksstjälke
- 75 g salladsblandning
Instruktioner
Börja med degen till våfflorna. Knäck ägget i en skål. Fyll på med hälften av mjölken och vispa ner vetemjöl och bakpulver. Tillsätt nu resten av mjölken samt salt och margarin. Rör till en jämn massa och låt vila i 20 minuter. Stek våfflorna i ett våffeljärn.
Gör din goma-dressing. Stek sesamfrön i torr panna och lägg i mixern. Häll över resterande ingredienser och mal ner till en jämn sås.
Gör sallad. Skala apelsinen med kniv, skär halvor och skiva. Avlägsna vid behov fröna. Halvera avokadon och avlägsna kärnan. Gröp ur innandömet med sked och skär i skivor. Avlägsna fröna från chilin och finhacka. Finhacka också vårlöken. Kombinera alla ingredienser med salladsblandningen i en skål.
Värm pulled pork på medeltemperatur ca. 2–3 minuter under omrörning. I ugn, 200 grader och ca. 6 – 8 minuter, i mikrovågsugn på full effekt i en minut.
Placera en våffla på en tallrik. Börja med sallad, fortsätt med pulled pork och toppa med goma-dressing.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 981 kJ / 235 kcal | 3432 kJ / 824 kcal |
Fett | 14.6 g | 51 g |
- varav mättat fett | 2.8 g | 9.7 g |
Kolhydrat | 15.6 g | 54.6 g |
- varav sockerarter | 4.5 g | 15.7 g |
Protein | 8 g | 28 g |
Fiber | 2 g | 7 g |
Salt | 1 g | 3.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.