Shanghai sizzle dumplingsallad
25min
4
Lätt
Ingredienser
- 1 ps (200 g / n. 10 kpl) plantbaserat dumplings
- 1 pkt Snellman Snabba och krispiga filéflarn av lantgris Shanghai sizzle 350 g
- 2 morötter
- 1 schalottenlök
- 1 vitlökslyftor
- 1 bit färsk ingefära
- 150 g rödkål
- 1 kruka av din favorit ört (t ex koriander, persilja, basilika)
- 100 g körsbärstomat
- 1 påse sallad
- 1 msk sesamfrön
- 3 msk pokesås eller asiatisk salladsdressing
- 1 msk olja för stekning
Dessutom
- örter
- röd chili
Instruktioner
Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Finhacka den skalade schalottenlöken, vitlöken, ingefäran, rödkålen och en kruka av din favoritört. Halvera körsbärstomaterna.
Stek eller koka dumplings enligt anvisningarna på förpackningen.
Tillred filéflarnen i airfryer (180 grader, cirka 8 minuter) eller i ugn (225 grader, cirka 10 minuter). Rör ihop den medföljande såsen med de färdiga flarnen.
Blanda en påse färdig salladsblandning, sesamfrön samt sallads- eller pokesåsen med grönsakerna och dina dumplings. Rör om så att salladen blandas jämnt. Tillsät filéflarnen.
Om du vill, kan du dekorera salladen med örter och röd chili.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 275 g | |
---|---|---|
Energi | 552 kJ / 132 kcal | 1517 kJ / 362 kcal |
Fett | 5.6 g | 15.3 g |
- varav mättat fett | 0.8 g | 2.2 g |
Kolhydrat | 13.4 g | 36.8 g |
- varav sockerarter | 6.7 g | 18.5 g |
Protein | 7 g | 18 g |
Fiber | 1.6 g | 4.5 g |
Salt | 1.1 g | 3.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.