Hoppa till innehållet
Shanghai sizzle dumplingsallad

Shanghai sizzle dumplingsallad

Snabba och krispiga filéflarn av lantgris Shanghai sizzle 350 g

25min

4

Lätt

Är det här månne årets godaste sallad? Ja, tycker åtminstone vi! Saftiga dumplings och krispiga filéflarn av lantgris på en frasig och färgglad salladsbädd. De snabba och krispiga filéflarnen går lätt att tillreda i antingen stekpanna eller airfryer och den heta Shanghai Sizzle-såsen som följer med i förpackningen sätter verkligen pricken över i:et! Enkelt, matigt och väldigt gott!

fixa receptet steg-för-steg

1

Skala och skär morötterna i tunna strimlor.

2

Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken.

3

Skala en liten bit (ca. 10 g) ingefära med sked och finhacka. Strimla 150 g rödkål.

4

Halvera 100 g körsbärstomater.

5

Finhacka en kruka av din egen örtfavorit (t.ex. koriander eller basilika).

6

Stek eller koka 200 g färdiga vegetabiliska dumplings enligt instruktionen på förpackningen.

7

Tillred filéflarnen i airfryer (180 grader, cirka 8 minuter) eller i ugn (225 grader, cirka 10 minuter). Rör ihop den medföljande såsen med de färdiga flarnen.

8

Rör ihop i en skål 1 påse (ca. 65 g) färdig salladsblandning, rödkål, tomater, lök, ingefära, örter och dumplings. Krydda med pokesås (3 msk) och en matsked sesamfrön.

9

Toppa med filéflarn. Du kan ännu avrunda med mera ört och röd chili.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.