Sjömansbiff
1h 45min
4
Medel
Ingredienser
Sjömansbiff
- 1 kg potatisskivor (frysta)
- 2 lök
- 2 pkt Snellman Lövbiff av nöt ytterfilé 2 st 240 g
- 1 kruka timjam
- 20 g smör
- 7 kryddpeppar
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
- 2 lagerblad
- 1 buljongtärning
- 5 dl vatten
Instruktioner
Hacka löken. Skär lövbiffarna i mindre bitar och klubba dem en aning. Bryn löken och köttskivorna, smaksätt med salt och svartpeppar. Varva grytan med potatis, kött, lök och kryddor (kryddpeppar, salt, svartpeppar, lagerblad och finfördelad timjan). Häll på köttbuljong så att ingredienserna täcks. Tillreds i ugn i 175 °C i ca 90 min.
Tips
Kolla även in receptet på en mer grytaktig sjömansbiff, som blandar armoer av svagdricka i en härlig helhet.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 365 kJ / 87 kcal | 1644 kJ / 390 kcal |
Fett | 2.1 g | 9.6 g |
- varav mättat fett | 1.1 g | 4.8 g |
Kolhydrat | 9.6 g | 43.3 g |
- varav sockerarter | 1.1 g | 4.8 g |
Protein | 7 g | 31 g |
Fiber | 0.9 g | 3.9 g |
Salt | 0.4 g | 1.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.