Hoppa till innehållet
Skinkpaj med päron och pekannötsfyllning

Skinkpaj med päron och pekannötsfyllning

Inhemsk medwurst 220 g

1h

8

Lätt

Päron och pekan? Nämen, det blir ju gott.

Ingredienser

Botten
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 125 g smör
  • 1 dl kallt vatten
Fyllning

Instruktioner

Blanda ingredienserna. Bred ut degen i en pajform på botten och kanterna. Låt den stå i kylskåpet i ca en halv timme. Fyllning: Skala och skiva päronen. Placera päronskivorna på pajbottnen. Krossa nötterna, hacka skinkan och sätt i formen. Blanda grädde, ägg, riven ost och torra ingredienser. Häll i formen. Låt gräddas i 180 °C i ca 40 min.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 200 g
Energi 1215 kJ / 292 kcal 2430 kJ / 584 kcal
Fett 20.4 g 40.9 g
- varav mättat fett 9.7 g 19.3 g
Kolhydrat 15.2 g 30.4 g
- varav sockerarter 2.9 g 5.8 g
Protein 12 g 24 g
Fiber 2 g 3.9 g
Salt 1.1 g 2.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan