Skinkpaj med päron och pekannötsfyllning
1h
8
Lätt
Päron och pekan? Nämen, det blir ju gott.
Ingredienser
Botten
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 125 g smör
- 1 dl kallt vatten
Fyllning
- 2 päron
- 1 dl pekannötter
- 200 g Snellman Riktigt mör palvad skinka 200 g
- 80 g Snellman Inhemsk medwurst 220 g
- 2 dl riven parmesan
- 2 dl riven emmental-mozzarellaost
- 2 dl grädde
- 3 ägg
- 1 tsk malen muskotnöt
- 1 svartpeppar
Instruktioner
Blanda ingredienserna. Bred ut degen i en pajform på botten och kanterna. Låt den stå i kylskåpet i ca en halv timme. Fyllning: Skala och skiva päronen. Placera päronskivorna på pajbottnen. Krossa nötterna, hacka skinkan och sätt i formen. Blanda grädde, ägg, riven ost och torra ingredienser. Häll i formen. Låt gräddas i 180 °C i ca 40 min.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 1215 kJ / 292 kcal | 2430 kJ / 584 kcal |
Fett | 20.4 g | 40.9 g |
- varav mättat fett | 9.7 g | 19.3 g |
Kolhydrat | 15.2 g | 30.4 g |
- varav sockerarter | 2.9 g | 5.8 g |
Protein | 12 g | 24 g |
Fiber | 2 g | 3.9 g |
Salt | 1.1 g | 2.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.