Hoppa till innehållet
Skinkpaj med spenat och fetaost

Skinkpaj med spenat och fetaost

Superior rökt skinka 180 g

50min (varav 15min aktiv)

8

Lätt

Skink- och spenatpaj med fetaost – enkelt och smakrikt till vårens festligheter! Den här läckra skink- och spenatpajen är den perfekta pusselbiten till vårens och sommarens festbord. Det må handla om studentkalas, konfirmation eller en avslappnad trädgårdsfest med vänner. Den fräscha spenaten, den salta skinkan och den syrliga, krämiga fetaosten bildar en fyllig men välbalanserad helhet. Gräddfilen gör fyllningen saftig och i ugnen får pajen en vackert gyllenbrun, krispig yta. Servera varm eller rumstempererad – pajen för alla väder som tenderar försvinna snabbt från bordet!

Ingredienser

  • 1 pkt (380 g) pajdeg för salta bakning (djupfryst)
  • 2 tsk olja
  • 1 pkt Snellman Superior rökt skinka 180 g
  • 200 g fetaost
  • 1 gullök
  • 2 vitlökslyftor
  • 200 g spinat
  • 1 msk olivolja
  • 300 g crème fraiche
  • 2 ägg
  • 2 tsk örtmix
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Instruktioner

  1. Tina degen enligt anvisningarna på förpackningen. Smörj en form och tryck ut degen i pajformen (rund, diameter cirka 26 cm).

  2. Smula hälften av fetaosten i botten av formen.

  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär skinkan i små bitar.

  4. Fräs lök i olja tills den blir mjuk. Tillsätt spenat och stek tills den mjuknat och dragit ihop sig.

  5. Lägg innehållet från pannan i en skål tillsammans med den finhackade skinkan.Tillsätt crème fraîche och ägg. Krydda med örtkrydda, svartpeppar och salt. Rör om och häll blandningen över fetaosten i pajformen. Smula sen över återstående fetaost.

  6. Grädda pajen i ugn, 200 grader och cirka 30 minuter.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 175 g
Energi 1033 kJ / 248 kcal 1807 kJ / 435 kcal
Fett 18.3 g 32 g
- varav mättat fett 9.6 g 16.8 g
Kolhydrat 12.3 g 21.6 g
- varav sockerarter 2.1 g 3.7 g
Protein 9 g 16 g
Fiber 1.4 g 2.4 g
Salt 1.3 g 2.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Skink- och spenatpaj med fetaost – enkelt och smakrikt till vårens festligheter! Den här läckra skink- och spenatpajen är den perfekta pusselbiten till vårens och sommarens festbord. Det må handla om studentkalas, konfirmation eller en avslappnad trädgårdsfest med vänner. Den fräscha spenaten, den salta skinkan och den syrliga, krämiga fetaosten bildar en fyllig men välbalanserad helhet. Gräddfilen gör fyllningen saftig och i ugnen får pajen en vackert gyllenbrun, krispig yta. Servera varm eller rumstempererad – pajen för alla väder som tenderar försvinna snabbt från bordet!

Fixa receptet steg-för-steg

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan