
Skinkpaj med spenat och fetaost
Superior rökt skinka 180 g50min (varav 15min aktiv)
8
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt (380 g) pajdeg för salta bakning (djupfryst)
- 2 tsk olja
- 1 pkt Snellman Superior rökt skinka 180 g
- 200 g fetaost
- 1 gullök
- 2 vitlökslyftor
- 200 g spinat
- 1 msk olivolja
- 300 g crème fraiche
- 2 ägg
- 2 tsk örtmix
- 1 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk salt
Instruktioner
-
Tina degen enligt anvisningarna på förpackningen. Smörj en form och tryck ut degen i pajformen (rund, diameter cirka 26 cm).
-
Smula hälften av fetaosten i botten av formen.
-
Skala och finhacka lök och vitlök. Skär skinkan i små bitar.
-
Fräs lök i olja tills den blir mjuk. Tillsätt spenat och stek tills den mjuknat och dragit ihop sig.
-
Lägg innehållet från pannan i en skål tillsammans med den finhackade skinkan.Tillsätt crème fraîche och ägg. Krydda med örtkrydda, svartpeppar och salt. Rör om och häll blandningen över fetaosten i pajformen. Smula sen över återstående fetaost.
-
Grädda pajen i ugn, 200 grader och cirka 30 minuter.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 175 g | |
---|---|---|
Energi | 1033 kJ / 248 kcal | 1807 kJ / 435 kcal |
Fett | 18.3 g | 32 g |
- varav mättat fett | 9.6 g | 16.8 g |
Kolhydrat | 12.3 g | 21.6 g |
- varav sockerarter | 2.1 g | 3.7 g |
Protein | 9 g | 16 g |
Fiber | 1.4 g | 2.4 g |
Salt | 1.3 g | 2.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.