Skinkstrimlor i sötsur sås
6
40min tillagningstid + 40min total tid
Lätt
Ingredienser
Skinkstrimlor i sötsur sås
- 2 pkt Snellman Skinkstrimlor av lantgris 300 g
- 1 bit färsk ingefära
- 1 röd chili
- 3 vitlökslyftor
- 1 rödlök
- 2 morötter
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 burk ananas bitar i vätska
- 1 bit purjo
- 5 champinjon
- 1 burk bambuskott
- 1 msk olivolja till stekning
Enkel sötsur sås
- 1 msk maizena ljus redning
- 0.5 dl kallt vatten
- 2 msk honung
- 4 msk risvinäger
- 4 msk tomatketchup
- 1 tsk salt
- 2 msk sojasås
- 2.5 dl ananassaft
- 0.5 tsk chili
Instruktioner
Hacka alla grönsaker, gärna till strimlor. Gör såsen genom att blanda maizena, vatten och övriga ingredienser.
Bryn köttet på pannan och flytta över i en kastrull, häll såsen över och koka upp.
Stek grönsakerna snabbt på pallan, se till att de blir välstekta men inte för mjuka. Överför grönsakerna i kastrullen och låt vila en stund.
(ifall du har en wokpanna kan du först steka köttet, sen grönsakerna och sist hälla såsen över allt och koka upp blandningen kort)
Servera med till exempel kokt ris.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 354 kJ / 84 kcal | 1061 kJ / 252 kcal |
Fett | 2.1 g | 6.3 g |
- varav mättat fett | 0.6 g | 1.7 g |
Kolhydrat | 7.6 g | 22.8 g |
- varav sockerarter | 7 g | 20.9 g |
Protein | 8 g | 25 g |
Fiber | 0.9 g | 2.8 g |
Salt | 0.8 g | 2.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.