Skinkstrimlor i sötsur sås
Skinkstrimlor av lantgris 300 g40min
6
Lätt
Ingredienser
Skinkstrimlor i sötsur sås
- 2 pkt Snellman Skinkstrimlor av lantgris 300 g
- 1 bit färsk ingefära
- 1 röd chili
- 3 vitlökslyftor
- 1 rödlök
- 2 morötter
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 burk ananas bitar i vätska
- 1 bit purjo
- 5 champinjon
- 1 burk bambuskott
- 1 msk olivolja till stekning
Enkel sötsur sås
- 1 msk maizena ljus redning
- 0.5 dl kallt vatten
- 2 msk honung
- 4 msk risvinäger
- 4 msk tomatketchup
- 1 tsk salt
- 2 msk sojasås
- 2.5 dl ananassaft
- 0.5 tsk chili
Instruktioner
- Hacka alla grönsaker, gärna till strimlor. Gör såsen genom att blanda maizena, vatten och övriga ingredienser.
- Bryn köttet på pannan och flytta över i en kastrull, häll såsen över och koka upp.
- Stek grönsakerna snabbt på pallan, se till att de blir välstekta men inte för mjuka. Överför grönsakerna i kastrullen och låt vila en stund.
- (ifall du har en wokpanna kan du först steka köttet, sen grönsakerna och sist hälla såsen över allt och koka upp blandningen kort)
- Servera med till exempel kokt ris.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 300 g | |
|---|---|---|
| Energi | 354 kJ / 84 kcal | 1061 kJ / 252 kcal |
| Fett | 2.1 g | 6.3 g |
| - varav mättat fett | 0.6 g | 1.7 g |
| Kolhydrat | 7.6 g | 22.8 g |
| - varav sockerarter | 7 g | 20.9 g |
| Protein | 8 g | 25 g |
| Fiber | 0.9 g | 2.8 g |
| Salt | 0.8 g | 2.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
