Skotska ägg
4
30min tillagningstid + 30min total tid
Lätt
En riktig proteinbomb för kött- och äggälskare. Skotska ägg är enkla att tillaga och passar bra som snacks eller mellanmål. Herr Snellmans recept, varsågod!
Ingredienser
Skotska ägg
- 4 ägg
- 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
- 1 tsk salt
- 1 tsk vitpeppar
- 1 tsk mejram
- 2 msk tomatketchup
- 1 msk sweet chili sås
- 1 tsk lökpulver
Panering
- 1 dl skorpmjöl
- 2 dl riven ost
- 2 tsk paprikapulver
Instruktioner
Koka äggen, låt svalna och skala.
Blanda maletköttet, dela degen i fyra delar. Tryck ut maletköttet till platta plättar och platta ut runt ägget. Stäng fogen väl så att den inte öppnar sig i ugnen.
Rulla bollarna i paneringsblandningen. Stek i 225 °C i 20 minuter.
Herr Snellmans recept, varsågod!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 210 g | |
---|---|---|
Energi | 741 kJ / 177 kcal | 1555 kJ / 372 kcal |
Fett | 9.2 g | 19.3 g |
- varav mättat fett | 4.4 g | 9.3 g |
Kolhydrat | 6.3 g | 13.2 g |
- varav sockerarter | 1.8 g | 3.8 g |
Protein | 17 g | 36 g |
Fiber | 0.5 g | 1.1 g |
Salt | 1.1 g | 2.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.