Smarriga potatisskruvar
4
1h total tid
Lätt
Ingredienser
Smarriga potatisskruvar
- 8 potatis
- 3 msk olja
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
Instruktioner
Smarriga potatisskruvar
Tvätta och torka potatisen väl. Använd två skärbrädor intill varandra, se till att de inte kommer åt att röra sig medan du skär (ställ t.ex. en kökshandduk under).
Fäst en potatis i hörnet av skärbrädorna, på den ena sidan skär du raka tunna snitt och på den andra sidan skär du på snedden. Se till att inte komma igenom potatisen med snitten.
Stänk olja över de skurna potatisarna och krydda med peppar och paprikapulver.
Tillred på varm grill tills potatisen börjar bli både brun och klar. Du kan även tillreda i varm ugn (225 grader) i ungefär 30 minuter, men tiden kan variera lite beroende på potatisarnas storlek.
Krydda de färdiga potatisarna med salt och kör slutligen grillpinnar igenom.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 125 g | |
---|---|---|
Energi | 611 kJ / 146 kcal | 763 kJ / 183 kcal |
Fett | 8.5 g | 10.6 g |
- varav mättat fett | 0.6 g | 0.7 g |
Kolhydrat | 14.8 g | 18.5 g |
- varav sockerarter | 0.6 g | 0.8 g |
Protein | 2 g | 2 g |
Fiber | 1.1 g | 1.4 g |
Salt | 1.2 g | 1.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.