Hoppa till innehållet
Smarriga potatisskruvar

Smarriga potatisskruvar

4

1h total tid

Lätt

Det kräver en del färdighet med kniven, men väl färdiga är de ett härligt komplement till sommarens grilldelikatesser. Testa själv!

Ingredienser

Smarriga potatisskruvar
  • 8 potatis
  • 3 msk olja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt

Instruktioner

Smarriga potatisskruvar

Tvätta och torka potatisen väl. Använd två skärbrädor intill varandra, se till att de inte kommer åt att röra sig medan du skär (ställ t.ex. en kökshandduk under).

Fäst en potatis i hörnet av skärbrädorna, på den ena sidan skär du raka tunna snitt och på den andra sidan skär du på snedden. Se till att inte komma igenom potatisen med snitten.

Stänk olja över de skurna potatisarna och krydda med peppar och paprikapulver.

Tillred på varm grill tills potatisen börjar bli både brun och klar. Du kan även tillreda i varm ugn (225 grader) i ungefär 30 minuter, men tiden kan variera lite beroende på potatisarnas storlek.

Krydda de färdiga potatisarna med salt och kör slutligen grillpinnar igenom.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 125 g
Energi 611 kJ / 146 kcal 763 kJ / 183 kcal
Fett 8.5 g 10.6 g
- varav mättat fett 0.6 g 0.7 g
Kolhydrat 14.8 g 18.5 g
- varav sockerarter 0.6 g 0.8 g
Protein 2 g 2 g
Fiber 1.1 g 1.4 g
Salt 1.2 g 1.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan