Smarriga potatisskruvar

Herkulliset perunakierteet 1

Det kräver en del färdighet med kniven, men väl färdiga är de ett härligt komplement till sommarens grilldelikatesser. Testa själv!

4 60 min

Ingredienser

  • 8 st fasta potatisar (Annabelle)
  • 3 msk olja
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • grillpinnar

Smarriga potatisskruvar — Gör så här

  1. Tvätta och torka potatisen väl. Använd två skärbrädor intill varandra, se till att de inte kommer åt att röra sig medan du skär (ställ t.ex. en kökshandduk under).
  2. Fäst en potatis i hörnet av skärbrädorna, på den ena sidan skär du raka tunna snitt och på den andra sidan skär du på snedden. Se till att inte komma igenom potatisen med snitten.
  3. Stänk olja över de skurna potatisarna och krydda med peppar och paprikapulver.
  4. Tillred på varm grill tills potatisen börjar bli både brun och klar. Du kan även tillreda i varm ugn (225 grader) i ungefär 30 minuter, men tiden kan variera lite beroende på potatisarnas storlek.
  5. Krydda de färdiga potatisarna med salt och kör slutligen grillpinnar igenom.
makkarat-all-natural-770×428

Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.

Rate

Dela

Kommentarer