
Smarriga potatisskruvar
1h
4
Lätt
Ingredienser
Smarriga potatisskruvar
- 8 potatis
- 3 msk olja
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
Instruktioner
Smarriga potatisskruvar
-
Tvätta och torka potatisen väl. Använd två skärbrädor intill varandra, se till att de inte kommer åt att röra sig medan du skär (ställ t.ex. en kökshandduk under).
-
Fäst en potatis i hörnet av skärbrädorna, på den ena sidan skär du raka tunna snitt och på den andra sidan skär du på snedden. Se till att inte komma igenom potatisen med snitten.
-
Stänk olja över de skurna potatisarna och krydda med peppar och paprikapulver.
-
Tillred på varm grill tills potatisen börjar bli både brun och klar. Du kan även tillreda i varm ugn (225 grader) i ungefär 30 minuter, men tiden kan variera lite beroende på potatisarnas storlek.
-
Krydda de färdiga potatisarna med salt och kör slutligen grillpinnar igenom.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 125 g | |
---|---|---|
Energi | 611 kJ / 146 kcal | 763 kJ / 183 kcal |
Fett | 8.5 g | 10.6 g |
- varav mättat fett | 0.6 g | 0.7 g |
Kolhydrat | 14.8 g | 18.5 g |
- varav sockerarter | 0.6 g | 0.8 g |
Protein | 2 g | 2 g |
Fiber | 1.1 g | 1.4 g |
Salt | 1.2 g | 1.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.