Smörgåstårta med skinka
10
1h total tid
Medel
Ingredienser
Smörgåstårta med skinka
- 6 msk majonnäs
- 4 dl grädde
- 6 msk gurksallad
- 1 äpple
- 1 pkt Snellman Extramör skinka 300 g
- 9 rostat bröd
- 1 tsk svartpeppar
- 1 dl mjölk
Garnering
- 1 isbergssallad
- 20 g ärta skot
- 100 g körsbärstomat
- 0.5 pkt Snellman Pepparmedwurst 120 g
Instruktioner
Vispa grädden och låt den stå i kylskåpet en stund
Du kan använda vilken som helst av Snellmans uppskärningar som fyllning
Skär bort kanterna av brödet. Riv äpplet
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. Använd bara hälften av grädden ännu. Smaksätt med peppar
Fukta brödskivorna i mjölk eller köttbuljong
Sätt ihop tårtan genom att växelvis göra lager av bröd och fyllning
Slå in den färdiga tårtan i aluminium- eller plastfolie och låt den stå över natten
Dekorera tårtan nästa dag med antingen en grädd-majonnäsblandning, smältost eller färskost. Dekorera med uppskärningar och grönsaker.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 190 g | |
---|---|---|
Energi | 642 kJ / 154 kcal | 1220 kJ / 293 kcal |
Fett | 11.4 g | 21.6 g |
- varav mättat fett | 2.8 g | 5.3 g |
Kolhydrat | 8 g | 15.2 g |
- varav sockerarter | 3.3 g | 6.3 g |
Protein | 5 g | 10 g |
Fiber | 0.9 g | 1.7 g |
Salt | 0.7 g | 1.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.