Hoppa till innehållet
Smörgåstårta med skinka

Smörgåstårta med skinka

Extramör skinka 300 g

10

1h total tid

Medel

Herr Snellmans skinksmörgåstårta är mild och fräsch i smaken, fastän Herr Snellman tycker om att tillsätta en skvätt majonnäs. Enligt honom passar det utmärkt till en traditionell smörgåstårta! Rivet äpple används som en mjuk balans till den rejäla tårtan. Herr Snellmans enkla smörgåstårta är en snygg och läcker klassiker på festbordet, men varför inte njuta av den även till vardags?

Ingredienser

Smörgåstårta med skinka
Garnering

Instruktioner

Vispa grädden och låt den stå i kylskåpet en stund
Du kan använda vilken som helst av Snellmans uppskärningar som fyllning
Skär bort kanterna av brödet. Riv äpplet
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. Använd bara hälften av grädden ännu. Smaksätt med peppar
Fukta brödskivorna i mjölk eller köttbuljong
Sätt ihop tårtan genom att växelvis göra lager av bröd och fyllning
Slå in den färdiga tårtan i aluminium- eller plastfolie och låt den stå över natten
Dekorera tårtan nästa dag med antingen en grädd-majonnäsblandning, smältost eller färskost. Dekorera med uppskärningar och grönsaker.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 190 g
Energi 642 kJ / 154 kcal 1220 kJ / 293 kcal
Fett 11.4 g 21.6 g
- varav mättat fett 2.8 g 5.3 g
Kolhydrat 8 g 15.2 g
- varav sockerarter 3.3 g 6.3 g
Protein 5 g 10 g
Fiber 0.9 g 1.7 g
Salt 0.7 g 1.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan