Smörgåstårta med skinka

Smörgåstårta med skinka

Herr Snellmans skinksmörgåstårta är mild och fräsch i smaken, fastän Herr Snellman tycker om att tillsätta en skvätt majonnäs. Enligt honom passar det utmärkt till en traditionell smörgåstårta! Rivet äpple används som en mjuk balans till den rejäla tårtan. Herr Snellmans enkla smörgåstårta är en snygg och läcker klassiker på festbordet, men varför inte njuta av den även till vardags?

10

Ingredienser

  • 6 msk majonäs
  • 4 dl grädde
  • 6 msk gurksallad
  • 1 rivet äpple
  • 1 pkt Snellmans Extramör skinka
  • 1 påse rostbröd
  • peppar
  • mjölk eller buljong
Till dekoration:
  • isbergssallad
  • citronmeliss
  • körsbärstomater
  • Snellmans Peppar medwurst
Extramör Skinka 1

Gör så här

  1. Vispa grädden och låt den stå i kylskåpet en stund
  2. Du kan använda vilken som helst av Snellmans uppskärningar som fyllning
  3. Skär bort kanterna av brödet. Riv äpplet
  4. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. Smaksätt med peppar
  5. Fukta brödskivorna i mjölk eller köttbuljong
  6. Sätt ihop tårtan genom att växelvis göra lager av bröd och fyllning
  7. Slå in den färdiga tårtan i aluminium- eller plastfolie och låt den stå över natten
  8. Dekorera tårtan nästa dag med antingen en grädd-majonnäsblandning, smältost eller färskost. Dekorera med uppskärningar och grönsaker.

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept