
Kinkkuvoileipäkakku
1h
10
Keskitaso
Ainekset
Kinkkuvoileipäkakku
- 6 rkl majoneesia
- 4 dl kermaa
- 6 rkl kurkkusalaattia
- 1 kpl omenaa
- 1 kpl Snellman Ylikypsä Kinkku 300 g
- 9 kpl viipaletta paahtoleipää
- 1 tl mustapippuria
- 1 dl maitoa
Koristelu
- 1 kpl jäävuorisalaattia
- 20 g herneenversoja
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 0.5 kpl Snellman Pippurinen meetvursti 120 g
Ohje
-
Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita se jääkaappiin odottamaan.
-
Hienonna kinkku. Voit käyttää täytteseen mitä tahansa Snellmanin leikkeleitä.
-
Poista leipäviipaleista reunat. Raasta omena.
-
Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Käytä puolet kermasta tähän. Mausta pippurilla.
-
Kostuta leipäviipaleet maidossa tai lihaliemessä.
-
Kokoa kakku lisäämällä täytteitä vuorotellen leipäviipalekerrosten väliin.
-
Kääri valmis kakku folioon tai kelmuun ja anna vetäytyä yön yli.
-
Koristele kinkkuvoileipäkakku seuraavana päivänä kuorruttamalla se kerma-majoneesiseoksella tai sulate- tai tuorejuustolla. Koristele leikkeleillä ja vihanneksilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 190 g | |
---|---|---|
Energia | 642 kJ / 154 kcal | 1220 kJ / 293 kcal |
Rasva | 11.4 g | 21.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.8 g | 5.3 g |
Hiilihydraatit | 8 g | 15.2 g |
- josta sokereita | 3.3 g | 6.3 g |
Proteiini | 5 g | 10 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 1.7 g |
Suola | 0.7 g | 1.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.