Kinkkuvoileipäkakku
Kinkkuvoileipäkakku on maultaan sopivan mieto ja raikas, vaikka me Snellmanilla tykätäänkin lisätä täytteeseen tujaus majoneesia. Kyllähän se kuuluu perinteiseen voileipäkakkuun! Raastettu omena kuitenkin tasapainottaa mukavasti muuten tuhtia kakkua. Voileipäkakku kinkkutäytteellä on maukas ja näyttävä juhlapöydän klassikko, mutta miksei sitä voisi nauttia myös arkena?
Ainekset
-
- 6 rkl majoneesia
- 4 dl kermaa
- 6 rkl kurkkusalaattia
- 1 raastettu omena
- 1 pkt Snellmanin Ylikypsää kinkkua
- 9 viipaletta paahtoleipää
- pippuria
- maitoa tai lihalientä
- Koristeluun
-
- jäävuorisalaattia
- sitruunamelissaa tai herneenversoja
- kirsikkatomaatteja
- Snellmanin Pippurista meetvurstia
Kinkkuvoileipäkakku — Ohje
-
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita se jääkaappiin odottamaan.
- Hienonna kinkku. Voit käyttää täytteseen mitä tahansa Snellmanin leikkeleitä.
- Poista leipäviipaleista reunat. Raasta omena.
- Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Käytä puolet kermasta tähän. Mausta pippurilla.
- Kostuta leipäviipaleet maidossa tai lihaliemessä.
- Kokoa kakku lisäämällä täytteitä vuorotellen leipäviipalekerrosten väliin.
- Kääri valmis kakku folioon tai kelmuun ja anna vetäytyä yön yli.
- Koristele kinkkuvoileipäkakku seuraavana päivänä kuorruttamalla se kerma-majoneesiseoksella tai sulate- tai tuorejuustolla. Koristele leikkeleillä ja vihanneksilla.
Vinkki!
Löydät kinkkuvoileipäkakun valmistusvideon myös YouTube-kanavaltamme:
Tutustu myös muihin voileipäkakkujen resepteihimme.
”Perinteiset leikkeleet on olleet suomalaisten suosikkeja vuodesta toiseen ja siksi me halutaan tehdä ne niin hyvin kuin osataan. Natriumglutamaatti me jätettiin kokonaan pois jo vuosia sitten ja alettiin käyttämään enemmän suomalaista lihaa. Näitähän löytyy ilman savustusta ja sitten myös aidoilla leppälastuilla savustettuna.”
Ove, tuotekehittäjä