Hoppa till innehållet
Sommarsoppa med knackkorv

Sommarsoppa med knackkorv

Riktig knackkorv i naturtarm 400 g

4

30min total tid

Lätt

Sommmarsoppan är en traditionell inhemsk soppa gjord på mjölk, där inhemska grönsaker från en ny skörd lägger grunden för smakupplevelsen. Vill du ha en fetare soppa går det bra att röra ner färskost också!

Ingredienser

Sommarsoppa med knackkorv
Crème fraiche med örter
  • 150 g crème fraiche
  • 1 dl färsk persilja och basilika, hackad
  • 2 vitlökslyftor, krossade
  • 1 tsk senap
  • 0.25 tsk salt

Instruktioner

Skär korvarna i bitar
Skala och skär morötterna, palsternacka och majrova i bitar. Lägg de i en kastrull och tillsätt vatten, kryddorna och salt. Låt koka i 2 minuter
Tillsätt strimlad kål och lök samt blomkål och brysselkål i bitar
Tillsätt korvbitarna och ärterna. Koka upp
Stäng av värmen och låt soppan sjuda under lock i 10 minuter före servering
Portionera ört-crème fraichen på sopportionen. Servera med gott bröd.
CrEme fraiche med örter
Blanda crème fraiche med hackade örter och kryddorna.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 420 g
Energi 532 kJ / 128 kcal 2233 kJ / 538 kcal
Fett 9.2 g 38.7 g
- varav mättat fett 4.1 g 17.3 g
Kolhydrat 4.2 g 17.6 g
- varav sockerarter 3.7 g 15.4 g
Protein 6 g 23 g
Fiber 3.3 g 13.8 g
Salt 1 g 4.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan