Sommarsoppa med knackkorv
4
30min total tid
Lätt
Ingredienser
Sommarsoppa med knackkorv
- 1 pkt Snellman Riktig knackkorv i naturtarm 400 g
- 2 morötter
- 1 rova
- 0.5 palsternacka
- 14 dl vatten
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 1 tsk salt
- 200 g sommarkål
- 1 lök
- 0.5 blomkål
- 8 brysselkål
- 1 dl ärta
Crème fraiche med örter
- 150 g crème fraiche
- 1 dl färsk persilja och basilika, hackad
- 2 vitlökslyftor, krossade
- 1 tsk senap
- 0.25 tsk salt
Instruktioner
Skär korvarna i bitar
Skala och skär morötterna, palsternacka och majrova i bitar. Lägg de i en kastrull och tillsätt vatten, kryddorna och salt. Låt koka i 2 minuter
Tillsätt strimlad kål och lök samt blomkål och brysselkål i bitar
Tillsätt korvbitarna och ärterna. Koka upp
Stäng av värmen och låt soppan sjuda under lock i 10 minuter före servering
Portionera ört-crème fraichen på sopportionen. Servera med gott bröd.
CrEme fraiche med örter
Blanda crème fraiche med hackade örter och kryddorna.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 420 g | |
---|---|---|
Energi | 532 kJ / 128 kcal | 2233 kJ / 538 kcal |
Fett | 9.2 g | 38.7 g |
- varav mättat fett | 4.1 g | 17.3 g |
Kolhydrat | 4.2 g | 17.6 g |
- varav sockerarter | 3.7 g | 15.4 g |
Protein | 6 g | 23 g |
Fiber | 3.3 g | 13.8 g |
Salt | 1 g | 4.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.