Sparrisbroccolisallad och krutonger på grillen
4
15min total tid
Lätt
Ingredienser
Sparrisbroccolisallad och krutonger på grillen
- 200 g broccolini
- 4 rostat bröd
- 250 g körsbärstomat
- 1 msk olja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 vitlökslyftor
- 0.5 dl pestosås
- 200 g salladsblandning
Instruktioner
Placera salladsblandningen och de halverade tomaterna i en skål
.
Skölj och torka din broccolini. Olja in och salta lätt. Gör skivor av batongen, olja in och gnid in hackad vitlök på ytan.
Grilla broccolinin och brödskivorna några minuter per sida. Lyft över broccolinin och brödet på sallade.
Tillsätt en skvätt olivolja, en nypa peppar och några skedar pestosås. Servera tillsammans med Snellmans lantgris, antingen med tomat-pesto eller chimichurri-krydda.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 150 g | |
---|---|---|
Energi | 419 kJ / 101 kcal | 628 kJ / 151 kcal |
Fett | 6.2 g | 9.2 g |
- varav mättat fett | 0.6 g | 0.9 g |
Kolhydrat | 7.3 g | 11 g |
- varav sockerarter | 1.7 g | 2.6 g |
Protein | 3 g | 4 g |
Fiber | 2 g | 3 g |
Salt | 0.6 g | 0.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.