Broccoliinisalaatti ja grillikrutongit
Kesän grillivinkkien eliittiä. Kotimaisten laadukkaiden pihvien ja makkaroiden kaveriksi kannattaa kokeilla broccoliinia eli varsiparsakaalia, joka kypsyy makkaroiden tahdissa grillin ylähyllyllä tai vähemmän kuumalla reunalla.
4
Ainekset
-
- 1 pss broccoliinia (n. 200 g)
- 1 kpl pieni patonki tai 4 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
- 1 pss valmiiksi pestyä salaattisekoitusta
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- öljyä
- suolaa
- pippuria
- valkosipulia
- pestokastiketta
Broccoliinisalaatti ja grillikrutongit — Ohje
-
- Asettele kulhoon tai lautaselle salaattisekoitus ja pilkotut kirsikkatomaatit.
- Huuhtele ja kuivaa broccoliinit. Voitele ne kevyesti öljyllä ja lisää ripaus suolaa. Pilko patonki ohuiksi viipaleiksi, sivele öljyllä ja pilkotulla valkosipulilla.
- Grillaa broccoliineja ja leipäviipaileita pari minuuttia per puoli. Nosta broccoliinit ja grillatut leipäviipaleet salaatin päälle.
- Lisää pieni loraus oliiviöljyä, ripus pippuria ja pari lusikallista pesto-kastiketta.
Vinkki!
Tarjoile esimerkiksi maatiaspossun tomaatti-pesto tai chimichurri fileepihvien tai All natural -makkaroiden kera.