
Sparrisbroccolisallad och krutonger på grillen
15min
4
Lätt
Sommarens hetaste tips för din grillfest. Broccolini, som även kallas sparrisbroccoli, är en dold pärla. Tillsammans med somrig sallad och härligt knapriga batonger är detta en garanterad fullträff.
Ingredienser
Sparrisbroccolisallad och krutonger på grillen
- 200 g broccolini
- 4 rostat bröd
- 250 g körsbärstomat
- 1 msk olja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 vitlökslyftor
- 0.5 dl pestosås
- 200 g salladsblandning
Instruktioner
- Placera salladsblandningen och de halverade tomaterna i en skål
- .
-
Skölj och torka din broccolini. Olja in och salta lätt. Gör skivor av batongen, olja in och gnid in hackad vitlök på ytan.
-
Grilla broccolinin och brödskivorna några minuter per sida. Lyft över broccolinin och brödet på sallade.
-
Tillsätt en skvätt olivolja, en nypa peppar och några skedar pestosås. Servera tillsammans med Snellmans lantgris, antingen med tomat-pesto eller chimichurri-krydda.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 150 g | |
---|---|---|
Energi | 419 kJ / 101 kcal | 628 kJ / 151 kcal |
Fett | 6.2 g | 9.2 g |
- varav mättat fett | 0.6 g | 0.9 g |
Kolhydrat | 7.3 g | 11 g |
- varav sockerarter | 1.7 g | 2.6 g |
Protein | 3 g | 4 g |
Fiber | 2 g | 3 g |
Salt | 0.6 g | 0.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Sommarens hetaste tips för din grillfest. Broccolini, som även kallas sparrisbroccoli, är en dold pärla. Tillsammans med somrig sallad och härligt knapriga batonger är detta en garanterad fullträff.