Sparrisbroccolisallad och krutonger på grillen

Broccoliinisalaatti ja grillikrutongit

Sommarens hetaste tips för din grillfest. Broccolini, som även kallas sparrisbroccoli, är en dold pärla. Tillsammans med somrig sallad och härligt knapriga batonger är detta en garanterad fullträff.

4

Ingredienser

  • 1 påse broccolini (ca. 200 g)
  • 1 st liten batong eller fyra skivor rostat bröd (fullkorn)
  • 1 påse färdigt rengjord salladsblandning
  • 1 ask körsbästomater
  • olja
  • salt
  • peppar
  • vitlök
  • pestosås

Sparrisbroccolisallad och krutonger på grillen — Gör så här

  1. Placera salladsblandningen och de halverade tomaterna i en skål.
  2. Skölj och torka din broccolini. Olja in och salta lätt. Gör skivor av batongen, olja in och gnid in hackad vitlök på ytan.
  3. Grilla broccolinin och brödskivorna några minuter per sida. Lyft över broccolinin och brödet på sallade.
  4. Tillsätt en skvätt olivolja, en nypa peppar och några skedar pestosås. Servera tillsammans med Snellmans lantgris, antingen med tomat-pesto eller chimichurri-krydda.
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer