 
        
              Spenatpaj med medvurst
Lätt kalkonmedwurst 130 g1h 45min
4
Medel
Ingredienser
Spenatpaj med medvurst
- 100 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk kallt vatten
Fyllning
- 100 g färsk babyspenat
- 50 g gul paprika
- 100 g fetaost
- 50 g Snellman Lätt kalkonmedwurst 130 g
- 1 en nypa muskotnöt
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Gör pajdegen: 1. Finfördela fettet i mjölet med fingertopparna eller gaffel eller i matberedare
- Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Låt den stå svalt en stund. (Djupfryst pajdeg går också bra att använda.) Fyllning: 2. Strimla spenaten grovt. Skär paprikan i bitar och medvursten i strimlor
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar
- Rör ned paprika och spenat i mjölkblandningen. Fortsätt med botten: 3. Tryck ut degen i en smord form och förgrädda 10 minuter i 175 graders ugn
- Häll mjölkblandningen i det förgräddade skalet. Strö på medvurst och smulad fetaost
- Fortsätt gräddningen i 175 graders ugn i ca 40 min.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 240 g | |
|---|---|---|
| Energi | 964 kJ / 231 kcal | 2313 kJ / 554 kcal | 
| Fett | 13.6 g | 32.6 g | 
| - varav mättat fett | 7.8 g | 18.7 g | 
| Kolhydrat | 16.9 g | 40.5 g | 
| - varav sockerarter | 2.3 g | 5.5 g | 
| Protein | 9 g | 21 g | 
| Fiber | 0.9 g | 2.1 g | 
| Salt | 1.3 g | 3.1 g | 
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
 
           
           
          