Spenatpaj med medvurst
4
1h 45min total tid
Medel
Ingredienser
Spenatpaj med medvurst
- 100 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk kallt vatten
Fyllning
- 100 g färsk babyspenat
- 50 g gul paprika
- 100 g fetaost
- 50 g Snellman Lätt kalkonmedwurst 130 g
- 1 en nypa muskotnöt
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
Instruktioner
Gör pajdegen: 1. Finfördela fettet i mjölet med fingertopparna eller gaffel eller i matberedare
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Låt den stå svalt en stund. (Djupfryst pajdeg går också bra att använda.) Fyllning: 2. Strimla spenaten grovt. Skär paprikan i bitar och medvursten i strimlor
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar
Rör ned paprika och spenat i mjölkblandningen. Fortsätt med botten: 3. Tryck ut degen i en smord form och förgrädda 10 minuter i 175 graders ugn
Häll mjölkblandningen i det förgräddade skalet. Strö på medvurst och smulad fetaost
Fortsätt gräddningen i 175 graders ugn i ca 40 min.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 240 g | |
---|---|---|
Energi | 964 kJ / 231 kcal | 2313 kJ / 554 kcal |
Fett | 13.6 g | 32.6 g |
- varav mättat fett | 7.8 g | 18.7 g |
Kolhydrat | 16.9 g | 40.5 g |
- varav sockerarter | 2.3 g | 5.5 g |
Protein | 9 g | 21 g |
Fiber | 0.9 g | 2.1 g |
Salt | 1.3 g | 3.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.