Spenatpaj med medvurst

Meetvurstinen pinaattipiiras 1

Karl-Alfreds favoritpaj. Kombinationen av spenat och medvurst gör dig starkare än starkast.

4 105 min

Ingredienser

  • 100 g matfett
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kallt vatten
Fyllning
  • 100 g färsk spenat
  • 50 g gul paprika
  • 100 g fetaost
  • 50 g Snellmans Lätt kalkonmedvurst
  • riven muskotnöt
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk eller grädde
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Spenatpaj med medvurst — Gör så här

  1. Gör pajdegen: 1. Finfördela fettet i mjölet med fingertopparna eller gaffel eller i matberedare
  2. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Låt den stå svalt en stund. (Djupfryst pajdeg går också bra att använda.) Fyllning: 1. Strimla spenaten grovt. Skär paprikan i bitar och medvursten i strimlor
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar
  4. Rör ned paprika och spenat i mjölkblandningen. Fortsätt med botten: 1. Tryck ut degen i en smord form och förgrädda 10 minuter i 175 graders ugn
  5. Häll mjölkblandningen i det förgräddade skalet. Strö på medvurst och smulad fetaost
  6. Fortsätt gräddningen i 175 graders ugn i ca 40 min.
Snellman-Tuotekehittaja_Ove

”Tillverkningen av medwurst inleddes här i Jakobstad redan på 50-talet, det är alltså frågan om en lång tradition. Det krävs fortfarande ett noggrant handarbete för att få till den rätta smaken och konsistensen. I våra medwurstar finns inget hästkött, endast finländsk nöt och gris. Till rökningen använder vi spån av al och björk och den långa mognadslagringen fulländar smaken i medwurstarna.”

Ove, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer