Hoppa till innehållet
Spenatpaj med medvurst

Spenatpaj med medvurst

Lätt kalkonmedwurst 130 g

4

1h 45min total tid

Medel

Karl-Alfreds favoritpaj. Kombinationen av spenat och medvurst gör dig starkare än starkast.

Ingredienser

Spenatpaj med medvurst
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kallt vatten
Fyllning

Instruktioner

Gör pajdegen: 1. Finfördela fettet i mjölet med fingertopparna eller gaffel eller i matberedare
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Låt den stå svalt en stund. (Djupfryst pajdeg går också bra att använda.) Fyllning: 2. Strimla spenaten grovt. Skär paprikan i bitar och medvursten i strimlor
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar
Rör ned paprika och spenat i mjölkblandningen. Fortsätt med botten: 3. Tryck ut degen i en smord form och förgrädda 10 minuter i 175 graders ugn
Häll mjölkblandningen i det förgräddade skalet. Strö på medvurst och smulad fetaost
Fortsätt gräddningen i 175 graders ugn i ca 40 min.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 240 g
Energi 964 kJ / 231 kcal 2313 kJ / 554 kcal
Fett 13.6 g 32.6 g
- varav mättat fett 7.8 g 18.7 g
Kolhydrat 16.9 g 40.5 g
- varav sockerarter 2.3 g 5.5 g
Protein 9 g 21 g
Fiber 0.9 g 2.1 g
Salt 1.3 g 3.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan