Meetvurstinen pinaattipiiras

Meetvurstinen pinaattipiiras 1

Onkohan tämä Kippari-Kallen lempipiiras? Pinaatti-meetvurstiyhdistelmä tekee sinusta vahvempaakin vahvemman. Piirakan teko vie hieman aikaa, mutta on ehdottomasti vaivan väärti. Ota meetvurstinen pinaattipiiras kokeiluun ja ihastu!

4 105 min

Ainekset

  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kylmää vettä
Täyte
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 50 g keltaista paprikaa
  • 100 g fetajuustoa
  • 50 g Snellmanin Kevyt kalkkunameetvurstia
  • ripaus jauhettua muskottipähkinää
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl maitoa/kermaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Tee näin

  1. Voitele piirakkavuoka ja tee pohja: 1. Nypi voi ja vehnäjauhot
  2. Lisää vesi ja sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi. Voit myös valmistaa pohjan monitoimikoneella. Nosta kylmään hetkeksi. Halutessasi voit myös käyttää valmista pakastepohjaa. Sulata se ohjeen mukaan. Valmistele täyte: 3. Suikaloi pinaatti karkeasti. Kuutioi paprika ja suikaloi meetvursti
  3. Vispaa maito ja kanamunat sekaisin. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla
  4. Sekoita pinaatti ja paprikakuutiot maitoseokseen. Jatka pohjan kanssa: 6. Painele taikina vuokaan ja esipaista 175 asteessa 10 minuutin ajan
  5. Kaada esipaistetun pohjan päälle maito-pinaattiseos. Ripottele päälle meetvursti ja murustele fetajuusto myös päälle
  6. Jatka paistoa uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Snellman-Tuotekehittaja_Tore

“Meetvurstin valmistus täällä Pietarsaaressa aloitettiin jo 50-luvulla, joten kyllä tässä alkaa melkoisen pitkät perinteet olla. Tarkkaa käsityötähän tämä edelleen on, jotta saadaan maku kohdalleen ja rakenteesta tulee sopivan tasaista. Meidän meetvursteissa ei ole hevosenlihaa, vaan suomalaista nautaa ja possua. Savustukseen käytetään leppä- ja koivulastuja ja pitkä jälkikypsytys viimeistelee meetvurstin maun.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä