Stir fry med ris och lantgris
20min
4
Medel
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Marinerade köttstrimlor av lantgris 400 g
- 1 msk olja för stekning
- 2 vitlökslyftor
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 200 g champinjon
- 150 g broccolini
- 100 g sockerärtor
Sås
- 2 msk sojasås
- 3 msk rörsocker
- 1 dl vatten
- 0.5 hönsbuljongtärning
- 2 tsk majsstärkelse
- 1 msk sesamolja
Dessutom
- 3 dl basmatiris
- 0.5 dl salta nötter
- 2 vårlöksstjälke
Instruktioner
Koka riset enligt förpackningens instruktioner.
Skala och skiva vitlöken. Halvera paprikorna och avlägsna fröna. Skär strimlor av paprikan. Skiva champinjonerna. Skär broccolinin i några delar. Halvera sockerärterna.
Rör ihop såsingredienserna i en skål.
Värm upp en stor stekpanna eller en wokpanna och bryn köttet i olja tills det får en vacker färg. Tillsätt alla grönsaker och fortsätt steka i ca. 3–5 minuter. Häll såsen över och låt dra en stund.
Finhacka vårlöken.
Toppa med jordnötter och finhackad vårlök. Servera stir fry tillsammans med det kokta riset.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 633 kJ / 151 kcal | 2848 kJ / 680 kcal |
Fett | 6.9 g | 31 g |
- varav mättat fett | 1.4 g | 6.2 g |
Kolhydrat | 16 g | 71.9 g |
- varav sockerarter | 4.4 g | 19.9 g |
Protein | 6 g | 25 g |
Fiber | 1.3 g | 6 g |
Salt | 0.8 g | 3.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.