Hoppa till innehållet
Tunnbröd med kycklingkebab

Tunnbröd med kycklingkebab

8

30min tillagningstid | 30min total tid

Lätt

Vad sägs till exempel om österländsk kebab, traditionell ”rieska” och halloumi från medelhavet?

Ingredienser

Tunnbröd med kycklingkebab
  • 1 pkt Snellman Grillad kebab kyckling 300 g
  • 8 havretunnbröd
  • 1 isbergssallad
  • 200 g halloumiost
Fetayoghurtsås
  • 1 dl fetaost i kuber
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk honung
Mild tomatsalsa
  • 2 tomat
  • 1 lök
  • 0.5 dl färsk koriander, hackad
  • 1 saften från en lime

Instruktioner

Gör i ordning salsan och såsen enligt instruktionerna nedan.
Värm den grillade kycklingkebaben enligt förpackningens instruktioner. Grilla eller stek halloumin, du kan också värma tunnbrödet.
Smörj in brödet med såsen, följ upp med sallad, kebab och halloumi och toppa med salsa.
Servera och njut!

Fetayoghurtsås

Avlägsna onödig vätska från fetaosten. Blanda samman alla ingredienser och öka på sötman med honung (om du vill).

Mild tomatsalsa

Hacka tomater och lök och finfördela koriandern. Blanda ihop ingredienserna och varva med saft från en lime.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 210 g
Energi 545 kJ / 131 kcal 1145 kJ / 275 kcal
Fett 7.6 g 16 g
- varav mättat fett 2.7 g 5.7 g
Kolhydrat 6.7 g 14 g
- varav sockerarter 2.4 g 5.1 g
Protein 8 g 17 g
Fiber 2 g 4.2 g
Salt 0.7 g 1.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan