Hoppa till innehållet
Stroganoff

Stroganoff

Nötstek tärnad 400 g

4

20min tillagningstid | 1h 50min total tid

Medel

En bra stroganoff passar bra till vardagen och mättar många magar. Köttet i ett stroganoffrecept är av stor betydelse, och därför är detta recept gjort med Herr Snellmans tärnade Nötstek, som är tillverkat av färskt, finländskt nötkött. Goda smaken kommer bl.a. av senap och vitlök. Med Herr Snellmans stroganoffrecept lyckas du säkert! Receptet går bra att servera tillsammans med exempelvis potatis.

Ingredienser

Stroganoff
  • 1 pkt Snellman Nötstek tärnad 400 g
  • 1 lök
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk senap
  • 1 vitlökslyftor
  • 0.5 dl smetana
  • 1 kryddgurka

Instruktioner

Tag köttet i rumstemperatur en halvtimme innan du börjar tillreda såsen.
Skala och hacka löken. Hacka också vitlöken och gör kuber av kryddgurkan.

Bryn köttbitarna i stekpanna med 1 ms smör och flytta sen över i en kastrull eller gryta. Krydda köttet med salt och peppar.

Lägg ytterligare 1 msk smör i pannan och bryn den finhackade löken. Låt löken få färg och mjukna lite. Tillsätt mjölet och tillred ännu en stund. Häll pannans innehåll över köttet i grytan.
Tillsätt vatten, tomatpuré, senap, salt, peppar och den hackade vitlöken. Rör om väl.

Låt såsen puttra under lock i 1,5 timme, rör om nu och då tills köttet är färdigt. Smaka för att vara säker.

Sist lägger du i smetana och kryddgurkan. Smaka och justera vid behov. Servera med potatis eller potatismos och en grönsallad.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 240 g
Energi 448 kJ / 107 kcal 1075 kJ / 257 kcal
Fett 5.9 g 14.2 g
- varav mättat fett 3.6 g 8.7 g
Kolhydrat 3.5 g 8.4 g
- varav sockerarter 1.1 g 2.6 g
Protein 10 g 24 g
Fiber 0.5 g 1.2 g
Salt 1 g 2.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Grytor Såser Vardagsmat Vinter

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan