Stroganoff
1h 50min (varav 20min aktiv)
4
Medel
Ingredienser
Stroganoff
- 1 pkt Snellman Nötstek tärnad 400 g
- 1 lök
- 2 msk smör
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 3 msk vetemjöl
- 4 dl vatten
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk senap
- 1 vitlökslyftor
- 0.5 dl smetana
- 1 kryddgurka
Instruktioner
Tag köttet i rumstemperatur en halvtimme innan du börjar tillreda såsen.
Skala och hacka löken. Hacka också vitlöken och gör kuber av kryddgurkan.
Bryn köttbitarna i stekpanna med 1 ms smör och flytta sen över i en kastrull eller gryta. Krydda köttet med salt och peppar.
Lägg ytterligare 1 msk smör i pannan och bryn den finhackade löken. Låt löken få färg och mjukna lite. Tillsätt mjölet och tillred ännu en stund. Häll pannans innehåll över köttet i grytan.
Tillsätt vatten, tomatpuré, senap, salt, peppar och den hackade vitlöken. Rör om väl.
Låt såsen puttra under lock i 1,5 timme, rör om nu och då tills köttet är färdigt. Smaka för att vara säker.
Sist lägger du i smetana och kryddgurkan. Smaka och justera vid behov. Servera med potatis eller potatismos och en grönsallad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 240 g | |
---|---|---|
Energi | 448 kJ / 107 kcal | 1075 kJ / 257 kcal |
Fett | 5.9 g | 14.2 g |
- varav mättat fett | 3.6 g | 8.7 g |
Kolhydrat | 3.5 g | 8.4 g |
- varav sockerarter | 1.1 g | 2.6 g |
Protein | 10 g | 24 g |
Fiber | 0.5 g | 1.2 g |
Salt | 1 g | 2.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.