Stroganoff

Stroganoff 1

En bra stroganoff passar bra till vardagen och mättar många magar. Köttet i ett stroganoffrecept är av stor betydelse, och därför är detta recept gjort med Herr Snellmans tärnade Nötstek, som är tillverkat av färskt, finländskt nötkött. Goda smaken kommer bl.a. av senap och vitlök.

Med Herr Snellmans stroganoffrecept lyckas du säkert! Receptet går bra att servera tillsammans med exempelvis potatis.

4

Ingredienser

  • 400 g Nötstek, tärnad
  • 1 lök
  • 2 msk smör eller olja
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 dl smetana
  • 1 kryddgurka

Stroganoff — Gör så här

  1. Lyft fram köttet i rumstemperatur en timme innan tillredningen. Skala och hacka löken
  2. Bryn köttbitarna i tre omgångar, och placera i en gryta eller kastrull. Strö salt, svartpeppar och vetemjöl över köttbitarna. Lägg vatten i stekpannan mellan omgångarna, och häll spadet i kastrullen
  3. Bryn löken och placera i kastrullen tillsammans med köttet
  4. Blanda om såsen, och smaksätt med tomatpuré, senap, salt, svartpeppar och hackad vitlök
  5. Låt såsen sjuda tills köttbitarna är färdiga (åtminstone en timme), och rör om med jämna mellanrum. Det bästa sättet att testa ifall köttet är färdigt, är genom att smaka på det
  6. Tillsätt smetana och hackad kryddgurka till den färdiga såsen. Servera stroganoffen tillsammans med sallad och potatis eller potatismos.
Strimlor och tärningar

“Hos oss görs strimlor och tärningar alltid av finländskt kött som inte varit nedfryst vid något tillfälle. Vi tillsätter inte heller något vatten. Och visst bryns de vackert och klumpar inte heller ihop sig i stekpannan.”

Kai, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer