Tarte Flambee
4
30min tillagningstid + 30min total tid
Lätt
Ingredienser
Tarte flambee
- 4 bladdegsplattor
- 100 g smetana
- 75 g riven ost
- 250 g körsbärstomat
- 4 kvist rosmarin
- 1 svartpeppar
- 1 tsk havssalt flingor
- 4 ägg
Ovanpå
Instruktioner
Värm ugnen till 200 grader.
Tina upp bladdegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Vänd upp kanterna på plattorna så att de får en koppliknande form.
Bred smetana på plattorna och strö över ost. Strö över uppskurna kördsbärstomater och rosmarinblad på osten. Krydda med svartpeppar och salt. Avsluta med att knäcka ägg över. Stek i ugnens nedre del i 15-17 minuter.
Stek baconet krispigt i panna och låt rinna av på hushållspapper. Dekorera pajerna med bacon.
Servera till frukost med till exempel en grönsallad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 230 g | |
---|---|---|
Energi | 1107 kJ / 267 kcal | 2547 kJ / 614 kcal |
Fett | 21.2 g | 48.7 g |
- varav mättat fett | 10.1 g | 23.3 g |
Kolhydrat | 9.3 g | 21.3 g |
- varav sockerarter | 1.5 g | 3.5 g |
Protein | 10 g | 22 g |
Fiber | 0.9 g | 2.2 g |
Salt | 0.6 g | 1.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.