Tomatspaghetti på grillen
4
20min total tid
Ingredienser
Tomatspaghetti på grillen
- 3 vitlökslyftor
- 250 g körsbärstomat
- 1 kruka rucola
- 0.5 dl saft från en citron
- 1 msk olivolja
- 0.5 dl färsk basilika
- 1 msk olja
Dessutom
- 200 g spaghetti
Instruktioner
Koka pastan enligt instruktionerna. Hacka vitlöken och skölj tomaten.
Skvätta lite olja i en grillsäker form och fyll på med vitlök, tomat, basilika och en nypa salt.
Sätt formen på grillen och låt puttra i några minuter tills vitlöken börjar få lite färg och tomaterna svettas. Tillsätt pastan (som du slagit av), citronsaft, lite svartpeppar och en skvätt olivolja.
Rör om och låt ligga på grillen ännu en stund, tills pastan blir varm. Servera omedelbart med basilika, ruccolasallad och, till exempel, filébiff av lantgris med tomat-pesto eller en grillkorv efter egen smak.
Tips
Det går bra att koka mer pasta än vad som går åt till grillen, samtidigt har du morgondagens lunchbehov fixat och minskar på matsvinnet.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 503 kJ / 120 kcal | 1007 kJ / 240 kcal |
Fett | 3.8 g | 7.6 g |
- varav mättat fett | 0.4 g | 0.8 g |
Kolhydrat | 17.3 g | 34.6 g |
- varav sockerarter | 1.4 g | 2.7 g |
Protein | 3 g | 7 g |
Fiber | 2 g | 4 g |
Salt | 0 g | 0 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.