Tomatspaghetti på grillen

Tomaattispagetti grillissä

Ett somrigt pastatilltugg till allt du kan tänka dig att grilla under sommaren. Fräscht, smakrikt och enkelt.

Ingredienser

  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 kruka/påse ruccolasallad eller babyspenat
  • 0.5 dl saft från en citron
  • olivolja
  • färsk basilika
  • olja
  • spaghetti eller annan pasta enligt smak

Tomatspaghetti på grillen — Gör så här

  1. Koka pastan enligt instruktionerna. Hacka vitlöken och skölj tomaten.
  2. Skvätta lite olja i en grillsäker form och fyll på med vitlök, tomat, basilika och en nypa salt.
  3. Sätt formen på grillen och låt puttra i några minuter tills vitlöken börjar få lite färg och tomaterna svettas. Tillsätt pastan (som du slagit av), citronsaft, lite svartpeppar och en skvätt olivolja.
  4. Rör om och låt ligga på grillen ännu en stund, tills pastan blir varm. Servera omedelbart med basilika, ruccolasallad och, till exempel, filébiff av lantgris med tomat-pesto eller en grillkorv efter egen smak.
  5. Tips: Det går bra att koka mer pasta än vad som går åt till grillen, samtidigt har du morgondagens lunchbehov fixat och minskar på matsvinnet.
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer