Tortilla pocket med karamelliserad gris
15min
4
Lätt
Ingredienser
karamelliserad gris
- 1 pkt Snellman Snabba filéstrimlor av lantgris 300 g
- 2 tsk olja för stekning
- 2 msk sojasås
- 2 msk farinsocker
- 0.5 tsk chiliflingor
- 100 g körsbärstomat
- 0.5 rödlök
- 1 dl basilika
- 4 msk crème fraiche
- 100 g riven mozzarellaost
- 4 soft tortilla
Instruktioner
Stek grisstrimlorna i en skvätt olja i 2-3 minuter. Tillsätt soja, farinsocker och chiliflingor. Fortsätt steka tills såsen blir aningen klibbig och ställ sen åt sidan.
Skär skivor av dina tomater, skala och hacka rödlöken, hacka också basilikan.
Placera tortillaskalen på ett skärbräde och skär ett snitt från kanten till mitten. Bred ut créme fraiche på den första ”kvarten” medsols sett från snittet.
Den andra ”kvarten” är reserverad för gris, på tredje kvarten landar tomat, rödlök och basilika.
Du har riven ost kvar i ditt ingrediensbatteri. Den tar plats på sista ”kvarten”.
Börja vika din tortilla medsols och sektorvis, gör samma procedur med de övriga skalen. Stek dina tortilla pockets lätt på medelvärme så de får en fin färg på ytan.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 699 kJ / 167 kcal | 1397 kJ / 333 kcal |
Fett | 7.2 g | 14.4 g |
- varav mättat fett | 3.6 g | 7.2 g |
Kolhydrat | 12.9 g | 25.8 g |
- varav sockerarter | 3.6 g | 7.1 g |
Protein | 12 g | 24 g |
Fiber | 0.9 g | 1.8 g |
Salt | 1.5 g | 2.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.