Tortilla pocket med karamelliserad gris

Tortillataskut karamellipossulla

Snellmans filéstrimlor av lantgris är en mångsidig ingrediens. I det här receptet får grisen en härlig sötma, för att sen landa i ett tortillaskal fyllt av läckerheter. Testa!

4 15 min

Ingredienser

  • 4 st stora tortillaskal
  • 1 paket Snellmans filéstrimlor av lantgris 300g
  • 2 tsk olja för stekning
  • 2 msk soja
  • 2 msk farinsocker
  • 0,5 tsk chiliflingor
  • 8 st körsbärstomat (ca. 100 g)
  • 0,5 st rödlök (ca. 60 g)
  • 1 dl basilikablad
  • 4 msk crème fraiche
  • 100 g riven mozzarellaost
  • 4 tsk olja för stekning

Tortilla pocket med karamelliserad gris — Gör så här

  1. Stek grisstrimlorna i en skvätt olja i 2-3 minuter. Tillsätt soja, farinsocker och chiliflingor. Fortsätt steka tills såsen blir aningen klibbig och ställ sen åt sidan.
  2. Skär skivor av dina tomater, skala och hacka rödlöken, hacka också basilikan.
  3. Placera tortillaskalen på ett skärbräde och skär ett snitt från kanten till mitten. Bred ut créme fraiche på den första "kvarten" medsols sett från snittet.
  4. Den andra "kvarten" är reserverad för gris, på tredje kvarten landar tomat, rödlök och basilika.
  5. Du har riven ost kvar i ditt ingrediensbatteri. Den tar plats på sista "kvarten".
  6. Börja vika din tortilla medsols och sektorvis, gör samma procedur med de övriga skalen. Stek dina tortilla pockets lätt på medelvärme så de får en fin färg på ytan.
Strimlor och tärningar

“Hos oss görs strimlor och tärningar alltid av finländskt kött som inte varit nedfryst vid något tillfälle. Vi tillsätter inte heller något vatten. Och visst bryns de vackert och klumpar inte heller ihop sig i stekpannan.”

Kai, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer