Hoppa till innehållet
Tortillalasagne

Tortillalasagne

Malet kött av nöt 10 % 400 g

45min

4

Medel

En enklare variant av lasagne där pastan har ersatts av tortillabröd. Såsen får sin mak av tacokryddor istället för italienska örter. Tacolasagnen kan enkelt varieras, testa till exempel att blanda ner majs eller spenat i såsen. Om du tycker om stark mat kan du enkelt justera hettan med torkad chili eller hackad jalapeno.

Ingredienser

Tortillalasagne

Instruktioner

Skala och finhacka löken. Skölj och finhacka paprikan. Värm upp rypsolja i en stekpanna och fräs löken och paprikan i en minut. Tillsätt sedan malet köttet och bryn tills genomstekt. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Rör ner tomatsalsan i färsen och blanda väl. Smaka av. Om du vill ha mer hetta i såsen kan du tillsätta torkad chilipeppar eller hackad jalapeno.
Smörj en lasagneform. Skär tortillabröden i någorlunda raka remsor. Börja med att göra ett lager med tortillaremsor. Lägg på ett lager maletköttsås och sedan ett lager riven ost. Upprepa proceduren tills formen är full. Avsluta med brödremsor, toppa med ost och dekorera lasagnen med skivade tomater. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Servera med en grönsallad.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 755 kJ / 181 kcal 2643 kJ / 632 kcal
Fett 9.6 g 33.5 g
- varav mättat fett 4.7 g 16.4 g
Kolhydrat 10.5 g 36.7 g
- varav sockerarter 2.3 g 7.9 g
Protein 13 g 44 g
Fiber 1.1 g 3.9 g
Salt 1 g 3.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan