Tortillalasagne
4
45min total tid
Medel
Ingredienser
Tortillalasagne
- 1 pkt Snellman Malet kött av nöt 10 % 400 g
- 6 tortilla
- 1 msk rypsolja
- 1 lök
- 1 röd paprika
- 300 g tomatsalsa
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 250 g riven ost
- 1 tomat
Instruktioner
Skala och finhacka löken. Skölj och finhacka paprikan. Värm upp rypsolja i en stekpanna och fräs löken och paprikan i en minut. Tillsätt sedan malet köttet och bryn tills genomstekt. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Rör ner tomatsalsan i färsen och blanda väl. Smaka av. Om du vill ha mer hetta i såsen kan du tillsätta torkad chilipeppar eller hackad jalapeno.
Smörj en lasagneform. Skär tortillabröden i någorlunda raka remsor. Börja med att göra ett lager med tortillaremsor. Lägg på ett lager maletköttsås och sedan ett lager riven ost. Upprepa proceduren tills formen är full. Avsluta med brödremsor, toppa med ost och dekorera lasagnen med skivade tomater. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Servera med en grönsallad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 755 kJ / 181 kcal | 2643 kJ / 632 kcal |
Fett | 9.6 g | 33.5 g |
- varav mättat fett | 4.7 g | 16.4 g |
Kolhydrat | 10.5 g | 36.7 g |
- varav sockerarter | 2.3 g | 7.9 g |
Protein | 13 g | 44 g |
Fiber | 1.1 g | 3.9 g |
Salt | 1 g | 3.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.