Tortillalasagne

Tortillalasagne

En enklare variant av lasagne där pastan har ersatts av tortillabröd. Såsen får sin mak av tacokryddor istället för italienska örter. Tacolasagnen kan enkelt varieras, testa till exempel att blanda ner majs eller spenat i såsen. Om du tycker om stark mat kan du enkelt justera hettan med torkad chili eller hackad jalapeno.

4

Ingredienser

  • 1 pkt Malet kött av nöt 10 % 400 g
  • 6 tortillabröd
  • 1 msk rypsolja
  • 1 lök
  • 1 röd paprika
  • 1 brk tomatsalsa
  • 1 tsk spiskumin
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 250 g riven ost
  • tomatskivor

Tortillalasagne — Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Skölj och finhacka paprikan. Värm upp rypsolja i en stekpanna och fräs löken och paprikan i en minut. Tillsätt sedan malet köttet och bryn tills genomstekt. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Rör ner tomatsalsan i färsen och blanda väl. Smaka av. Om du vill ha mer hetta i såsen kan du tillsätta torkad chilipeppar eller hackad jalapeno.
  2. Smörj en lasagneform. Skär tortillabröden i någorlunda raka remsor. Börja med att göra ett lager med tortillaremsor. Lägg på ett lager maletköttsås och sedan ett lager riven ost. Upprepa proceduren tills formen är full. Avsluta med brödremsor, toppa med ost och dekorera lasagnen med skivade tomater. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Servera med en grönsallad.
Jauheliha banner 02

Du myser
när vi inte fryser

Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.

Det finns malet kött.

Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer