Tzatziki-kalkonsmörgås
4
15min tillagningstid + 15min total tid
Lätt
Läckerheter som smälter i munnen!
Ingredienser
Tzatziki-kalkonsmörgås
- 1 pkt Snellman Tunn tunn kalkonfilé 150 g
- 4 kornsemlor
- 1 gurka
- 1 vitlökslyftor
- 1 dl grekisk natural yoghurt
- 50 g sallad
- 1 dl svarta, kärnfria oliver
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
- 1 msk margarin
Instruktioner
Riv gurka, sätt sedan gurkan i en sil för att rinna av i ca 15 minuter. Pressa vitlök och blanda den med yoghurt. Blanda ner den rivna gurkan i yoghurtblandningen. Smaksätt med salt och peppar 2. Dela semlorna och bred på margarin. Sätt på salladsblad och kalkonskivor. Tillsätt en klick tzatziki
Dekorera med några oliver.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 230 g | |
---|---|---|
Energi | 532 kJ / 127 kcal | 1223 kJ / 291 kcal |
Fett | 4.7 g | 10.9 g |
- varav mättat fett | 1.5 g | 3.4 g |
Kolhydrat | 12.6 g | 28.9 g |
- varav sockerarter | 1.5 g | 3.4 g |
Protein | 7 g | 17 g |
Fiber | 1.8 g | 4.2 g |
Salt | 1.2 g | 2.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.