
Tzatsiki-kalkkunaleipä
15min
4
Helppo
Ainekset
Tzatsiki-kalkkunaleipä
- 1 kpl Snellman Ohuen ohut kalkkunanfilee 150 g
- 4 kpl kokojyväsämpylää
- 1 kpl kurkkua
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 1 dl kreikkalaista maustamatonta jogurttia
- 50 g salaattia
- 1 dl mustia kivettömiä oliiveja
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 1 rkl margariinia
Ohje
-
Raasta kurkku. Aseta se siivilään valumaan noin 15 minuutiksi. Purista valkosipulin kynsi ja sekoita se jogurtin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Sekoita raastettu kurkku jogurtin joukkoon. Halkaise leivät ja voitele ne. Asettele salaatinlehdet leivälle. Asettele kalkkunaleikkeleet leivälle.
-
Laita nokare tzatsikia päällimmäiseksi ja lisää oliiveja leivälle.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 230 g | |
---|---|---|
Energia | 532 kJ / 127 kcal | 1223 kJ / 291 kcal |
Rasva | 4.7 g | 10.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.5 g | 3.4 g |
Hiilihydraatit | 12.6 g | 28.9 g |
- josta sokereita | 1.5 g | 3.4 g |
Proteiini | 7 g | 17 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 4.2 g |
Suola | 1.2 g | 2.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.