Tzatziki-kalkonsmörgås

Tzatsiki-kalkkunaleipä 1

Läckerheter som smälter i munnen!

4 15 min

Ingredienser

  • 4 kornsemlor
  • bordsmargarin
  • sallad
  • 0.5 dl svarta oliver
  • 12 skivor inhemskt palvad kalkon
Tzatziki
  • 1 gurka
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1.5 dl grekisk yoghurt

Tzatziki-kalkonsmörgås — Gör så här

  1. Riv gurka, sätt sedan gurkan i en sil för att rinna av i ca 15 minuter. Pressa vitlök och blanda den med yoghurt. Blanda ner den rivna gurkan i yoghurtblandningen. Smaksätt med salt och peppar 2. Dela semlorna och bred på margarin. Sätt på salladsblad och kalkonskivor. Tillsätt en klick tzatziki
  2. Dekorera med några oliver.
Palagg-Traditionella helköttsuppskärningar

”Traditionella smörgåspålägg har varit finländarnas favoriter genom tiderna och därför vill vi göra dem så bra vi bara kan. Natriumglutamat tog vi helt bort ur våra produkter redan för flera år sedan och började använda mer finländskt kött. Vi har både orökta smörgåspålägg och pålägg rökta med äkta alspån.”

Ove, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer