Hoppa till innehållet
Tzatziki-kalkonsmörgås

Tzatziki-kalkonsmörgås

Tunn tunn kalkonfilé 150 g

4

15min tillagningstid + 15min total tid

Lätt

Läckerheter som smälter i munnen!

Ingredienser

Tzatziki-kalkonsmörgås
  • 1 pkt Snellman Tunn tunn kalkonfilé 150 g
  • 4 kornsemlor
  • 1 gurka
  • 1 vitlökslyftor
  • 1 dl grekisk natural yoghurt
  • 50 g sallad
  • 1 dl svarta, kärnfria oliver
  • 1 några nypor salt
  • 1 svartpeppar
  • 1 msk margarin

Instruktioner

Riv gurka, sätt sedan gurkan i en sil för att rinna av i ca 15 minuter. Pressa vitlök och blanda den med yoghurt. Blanda ner den rivna gurkan i yoghurtblandningen. Smaksätt med salt och peppar 2. Dela semlorna och bred på margarin. Sätt på salladsblad och kalkonskivor. Tillsätt en klick tzatziki
Dekorera med några oliver.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 230 g
Energi 532 kJ / 127 kcal 1223 kJ / 291 kcal
Fett 4.7 g 10.9 g
- varav mättat fett 1.5 g 3.4 g
Kolhydrat 12.6 g 28.9 g
- varav sockerarter 1.5 g 3.4 g
Protein 7 g 17 g
Fiber 1.8 g 4.2 g
Salt 1.2 g 2.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan